Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden forlænger støtten til NOME med fem år

Siden starten i 2016 har Nordic Mentor Network for Entrepreneurship (NOME) støttet opstartsvirksomheder inden for life-science i Norden, Baltikum og Nordtyskland og dermed øget deres chancer at få for succes og styrket økosystemet. Som følge af mentorprogrammets succes har Novo Nordisk Fonden besluttet at øge bevillingen og forlænge programmet frem til 2028, så NOME kan udvide til nye geografiske områder og brancher.

Gennem sine 10 internationale partnerorganisationer identificerer og matcher NOME udvalgte virksomheder med mentorer fra sit netværk bestående af næsten 150 succesrige og erfarne fagfolk inden for life science-industrien. Denne tilgang sikrer global deling af viden og ekspertise til gavn for virksomhederne.

Mikkel Skovborg, Senior Vice President of Innovation i Novo Nordisk Fonden, fremhæver NOMEs rolle som en væsentlig aktør i det nordiske life science-økosystem takket være sin støtte til mere end 80 opstartsvirksomheder siden programmets start.

“NOME spiller en afgørende rolle i forhold til at imødekomme behovet for viden og kendskab til industrien på højt niveau, hvilket er afgørende for at kunne opbygge succesfulde opstartsvirksomheder,” siger Skovborg.

NOME-selskaberne har i alt rejst kapital for 436 mio. euro siden 2017, og NOMEs managing partner, Peter Birk, er meget stolt af det arbejde, netværket har ydet for sine porteføljeselskaber.

“Vi ser tydeligt, at det fantastiske arbejde, mentorerne lægger i at hjælpe opstartsvirksomheder, i betydelig grad forbedrer deres chancer for at rejse mere kapital og udvikle deres teknologier og virksomheder” – Peter Birk.

NOMEs partnerorganisationer befinder sig aktuelt i syv lande, og der er planer om at udvide programmets område og indflydelse i den kommende femårige bevillingsperiode. I den seneste bevillingsperiode fokuserede NOME på at udvide sin rækkevidde fra Norden til Nordeuropa. I den kommende bevillingsperiode planlægger NOME at udvide yderligere med særligt fokus på at komme ind i nye sektorer, hvor opstartsvirksomheder har behov for struktureret international mentoring. Dette omfatter opstartsvirksomheder, der leverer løsninger, som adresserer “planetary health”, og virksomheder med rødder i kvanteteknologi.

“Siden lanceringen i 2016 har NOME udvidet sin rækkevidde og betydning markant ved at opbygge en betydelig og mangfoldig portefølje af lovende opstartsvirksomheder samt et omfattende netværk af erfarne mentorer,” fortsætter Mikkel Skovborg.

“I den kommende bevillingsperiode planlægger NOME at sprede sig til andre life science-relaterede industrier. For første gang vil NOME være åben for opstartsvirksomheder, partnere og mentorer inden for bæredygtighed og kvanteteknologi,” tilføjer Mikkel Skovborg.

“Den nye bevilling er et vidnesbyrd om alt, hvad vi, mentorerne og opstartsvirksomhederne foretager os i NOME. Det er en utrolig spændende tid for NOME, og vi er virkelig taknemmelige for den nye bevilling, der giver os mulighed for at udvide NOMEs område og værktøjskasse,” konkluderer Peter Birk.