Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden giver 6,5 mio. kr. til Danmarks Indsamling gennem ”Gode Gerninger”

Gode gerninger udført af børn i Danmark udløser en bevilling på 6,5 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til hjælp til konfliktramte børn og unge i Syrien. Foto: Mette Kaspersen Bygholm.

Novo Nordisk Fonden giver 6,5 mio. kr. til Gode Gerninger, der er en del af Danmarks Indsamling.

Fondens bevilling blev afsløret ved det store Danmarks Indsamling-tv-show, der blev transmitteret fra Esbjerg på DR lørdag aften.

Midlerne går til et Røde Kors-projekt i Syrien, der har til formål at hjælpe børn og unge, som er vokset op med krig, vold eller flugt. Målet er bl.a. at give dem færdigheder til at sikre sig en uddannelse og dermed øge deres muligheder for fremtiden.

”Børn og unge i Syrien har haft en hverdag, som har været præget af krig og konflikt i næsten 11 år. Der er lige nu over 6 mio. internt fordrevne i Syrien, hvoraf ca. 2,5 mio. er børn. De børn har brug for en hverdag, som vi andre tager for givet, hvor de kan komme i skole og på arbejde, når de bliver ældre, så de kan forsørge sig selv og deres familie. Derudover har de brug for at arbejde med deres mentale sundhed, så de kan fungere som mennesker efter de forfærdelige ting, de har oplevet,” siger Hanna Line Jakobsen, Senior Vice President i Novo Nordisk Fonden.

Kampagnen Gode Gerninger har kørt i det meste af januar måned. Her har børn kunnet gøre gode gerninger såsom at læse en historie højt for lillebror, give brugt tøj videre til genbrug, vaske naboens bil eller lave frokost til mor. Det er de gode gerninger, som nu har udløst bevillingen fra Novo Nordisk Fonden.

”Det har været meget inspirerende og dejligt at opleve børn i Danmark engagere sig og have lyst til at gøre noget for børn og ugen i Syrien. Det er der stor grund til at anerkende, og derfor støtter vi Gode Gerninger,” siger Hanna Line Jakobsen.

Novo Nordisk Fonden støttede også Gode Gerninger i 2021 – dengang med et beløb på 6 mio. kr.

Læs mere om Gode Gerninger her: https://www.godegerninger.nu/

Læs mere om Danmarks Indsamling her: https://danmarksindsamling.dk/

Yderligere information

Christian Mostrup, pressechef, Novo Nordisk Fonden, [email protected], tlf. 3067 4805.