Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden giver life-science-studerende mulighed for at dygtiggøre sig i Silicon Valley

Formålet med Novo Nordisk Fondens nye program er at give studerende et øget kendskab til og erfaring med innovation og entreprenørskab. Foto: Anthony / Pexels

Novo Nordisk Fonden har givet en bevilling på syv mio. kr. til et nyt program, der giver danske studerende en unik mulighed for at få et femmåneders virksomhedsprojekt i en opstartsvirksomhed i Silicon Valley i USA, et af verdens førende innovationsmiljøer.

Programmet, der er et af de eneste af sin art i Danmark, henvender sig til studerende på master-niveau inden for life-science, ingeniørvidenskab og andre relaterede områder.

Formålet er at give de studerende et øget kendskab til og erfaring med innovation og entreprenørskab. Sideløbende med projektforløbet vil de studerende få indblik i pitching, forretningsudvikling og andre kundskaber af en række amerikanske eksperter på området.

“Det er rigtig godt, at de studerende tager ud i verden og får nye ideer og inspiration. Det gør dem stærkere og klogere, og Danmark rigere. Derfor er det her projekt fremragende – Silicon Valley vil inspirere og udfordre de studerende, så de fremover vil se på udfordringer og løsninger på nye måder,” siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Birgitte Nauntofte, adm. direktør i Novo Nordisk Fonden, siger: ”Danmark har behov for, at der er flere, der ønsker at blive entreprenører. Gennem dette program ønsker Novo Nordisk Fonden at bidrage til, at flere studerende opnår interesse for forskning med kommercielt mål samt opnår indsigt i og kompetencer inden for innovation og forretningsudvikling og på den baggrund vil vælge en karrierevej som entreprenører.”

Første hold starter i august 2019

I alt op til 20 dygtige studerende – fem per semester – vil over de kommende to år få mulighed for at komme på i et virksomhedsprojekt i Silicon Valley. Det første hold forventes at starte i august 2019 og vil blive udvalgt på baggrund af indsendte ansøgninger i åben konkurrence. Ansøgningsrunden forventes åbnet i januar 2019. De studerende vil blive indlogeret sammen i USA, og udover dækkede boligomkostninger modtager de studerende yderligere et stipendie, der skal hjælpe dem med at dække deres yderligere omkostninger.

Programmet har fået navnet International Innovation Project og er udviklet i samarbejde med Innovation Center Denmark, Silicon Valley (ICDK), der står for programmet, herunder at identificere og udvælge relevante virksomheder.

ICDK er et samarbejde mellem Udenrigsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet, der med 12 års tilstedeværelsen i Silicon Valley har et bredt netværk og en god kontakt til innovationsmiljøerne.

Om Innovation Centre Denmark, Silicon Valley

Silicon Valley er et af verdens hot-spots for innovation og har et helt unikt øko-system bestående af risikovillig kapital, nogle af verdens førende universiteter og industrier også inden for Life science. ICDK bygger bro mellem Danmark og Silicon Valley, både for virksomheder og videregående uddannelser og forskning. ICDK har været i Silicon Valley siden 2006.

Yderligere information

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, [email protected]

Jeppe Dørup Olesen, Science Attaché, tlf. +1 650 283 9414, [email protected]