Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden øger sin støtte til kliniske forsøg yderligere

Novo Nordisk Fonden har i år afsat 80 mio. kr. til forskningsprogrammet ”Investigator-initierede Kliniske Forsøg”. Det er 20 mio. kr. mere end sidste år. Programmet er nu åbent for ansøgninger.

Novo Nordisk Fonden oprettede i 2017 et nyt klinisk forskningsprogram med navnet ’Investigator-Initierede Kliniske Forsøg’. Formålet er at styrke muligheden for at gennemføre kliniske forsøg i Danmark.

Fonden modtog et meget stort antal kvalificerede ansøgninger og uddelte ekstraordinært i alt 77,7 mio. kr. til ni projekter. Det var knap 18 mio. kr. mere end budgetteret.

Af samme årsag hæver Novo Nordisk Fonden sin støtte til området yderligere i 2018.

”Da interessen for dette nye virkemiddel var stor og for at imødekomme et hidtil udækket behov for støtte til denne type af forsøg, har Novo Nordisk Fondens bestyrelse besluttet at hæve bevillingsrammen med 20 mio. kr., således at der i 2018 kan uddeles op til 80 mio. kr.,” siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, Head of Research and Innovation Grants i Novo Nordisk Fonden.

Programmet er åbent for ansøgninger via fonden online ansøgningssystem med deadline for indsendelse af ansøgninger onsdag den 13. juni 2018 kl. 14.00.

“Forsøg med patientinddragelse er afgørende for at forbedre patientbehandlingen. Vi vil gerne opfordre speciallæger med spændende projekter om at søge og håber at modtage endnu flere kvalificerede ansøgninger end sidste år,” siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou.

Programmet støtter forsøg, der sigter mod at udvikle nye behandlingsmetoder eller forbedre eksisterende. Et af de projekter, der modtog en bevilling i programmet i 2017 havde f.eks. fokus på at undersøge, hvordan man bedste behandler slagtilfælde hos patienter, der har lang transportvej til behandling.

Programmets navn reflekterer, at det er lægernes egne ideer og ikke medicinalindustriens projekter, som fonden ønsker at støtte. Studier med et industrielt/kommercielt formål kan således ikke opnå støtte.

Programmet kan kun søges af speciallæger på hospitaler i Danmark, og der uddeles samlet op til 80 mio. kr. i støtte i 2018. Der kan ansøges om bevillinger på mellem 5-20 mio. kr.

Læs mere programmet og ansøgningsprocessen her.

Læs mere om de projekter, der modtog støtte sidste år, her.

Yderligere information

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig,
tlf.: 3067 4805, [email protected]