Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden Øger Støtte Til Kunsthistorisk Forskning

Årets ansøgningsrunde om støtte til kunsthistoriske forskningsprojekter og Mads Øvlisen ph.d.-stipendier åbner den 17. december 2015.

Novo Nordisk Fonden fordobler støtte til kunsthistoriske forskningsprojekter fra DKK 1 mio. til DKK 2 mio. årligt. Den øgede beløbsramme til kunsthistoriske forskningsprojekter skal gøre det muligt for de mest talentfulde og ambitiøse forskere at søge om støtte til større og flerårige projekter. Det bliver således nu muligt at søge om støtte til både 3-, 2-, og 1-årige projekter.

Forhøjelsen af beløbsrammen har til formål at bidrage til, at dansk kunstfaglig forskning udvikler sig til højeste niveau samt opnår større international gennemslagskraft.

Projektstøtten uddeles efter evaluering af ansøgninger i fondens Udvalg for Kunsthistorisk Forskning, der har eksisteret siden år 2000.

MADS ØVLISEN PH.D.-STIPENDIER FÅR OGSÅ ET LØFT

Fonden øger derudover Mads Øvlisen ph.d.-stipendiet med DKK 100.000 fra i alt DKK 1,5 mio. til DKK 1,6 mio. per stipendium. Fonden uddeler hvert år to Mads Øvlisen ph.d.-stipendier, ét inden for kunsthistorisk forskning og ét inden for praksisbaseret forskning.

Ph.d.-stipendierne uddeles efter evaluering af ansøgninger i Bedømmelsesudvalget for Mads Øvlisen kunststipendier, der har eksisteret siden 2006.

Læs mere om Mads Øvlisen ph.d.-stipendierne her.

Samlet uddeler Novo Nordisk Fonden DKK 8,8 mio. til kunstfaglig forskning i 2016.