Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden Opretter Ny Afdeling for Steno Grants

Som følge af fondens bevilling på op til DKK 2,8 milliarder til Region Hovedstaden til etablering og drift af et nyt stort diabetescenter, Steno Diabetes Center Copenhagen, opretter Novo Nordisk Fonden en ny afdeling i sit sekretariat.

Afdelingen får navnet ”Steno Grants”, og to centrale personer er nu ansat.

Jannik Hilsted (speciallæge, dr.med.) tiltræder en stilling som Chief Medical Officer/Head of Steno Grants. Jannik Hilsted kommer fra en stilling som lægelig direktør ved Rigshospitalet, hvor han har været øverste lægelige chef siden 2003.

Ulrik Meyer (cand.scient.pol.) tiltræder en stilling som Projektchef/Steno Programme Manager. Ulrik Meyer kommer fra en stilling som direktør for Abdominalcentret ved Rigshospitalet, hvor han siden 2009 har været øverste ansvarlige for centrets ni klinikker.

Begge tiltræder deres nye stillinger pr. 1. november.

”Steno Grants” skal i første omgang arbejde med at konkretisere Region Hovedstaden og fondens fælles vision om at sikre personer med diabetes behandling i verdensklasse.

Visionen for det nye center omfatter tre målsætninger:

  1. Sikre et af de bedste behandlingstilbud globalt for personer med diabetes i et sammenhængende sundhedssystem.
  2. Skabe et af verdens førende miljøer for klinisk diabetesforskning.
  3. Positionere Region Hovedstaden og Greater Copenhagen som globalt fyrtårn i innovativ diabetesuddannelse.

Ambitionen er, at hver enkelt person med diabetes modtager verdens bedste diabetesbehandling og fagprofessionelle rådgivning for opfyldelse af personlige mål.

Bevillingen til det nye diabetescenter er et af flere led i en større indsats, der skal være med til at løfte diabetesbehandlingen i hele Danmark, og som dermed også tænkes udvidet til andre regioner i Danmark.

Flere ansættelser forventes inden for den nærmeste tid i ”Steno Grants”.

YDERLIGERE INFORMATION:

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, Novo Nordisk Fonden, tlf.: 3067 4805.