Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden søger forskningsbaserede løsninger på store samfundsudfordringer inden for sundhed og bæredygtighed

Gennem det omfattende Challenge Programme opfordrer Novo Nordisk Fonden førende forskere til at udforske tre store temaer og udvikle løsninger, der kan være med til at forbedre menneskers sundhed samt samfundets og planetens bæredygtighed.

I 2023 vil fonden gennem sit Challenge Programme uddele op til 360 millioner kroner til forskere, der beskæftiger sig med følgende tre temaer:

Hvert af de tre temaer adresserer en stor samfundsmæssig udfordring: Udvikling af nye RNA-baserede og oligonukleotid-baserede terapier, der rækker ud over vacciner; datadrevne klimamodeller, der kan give robuste forudsigelser af klimaændringer og effekten af de løsninger, der skal afbøde dem; og en transformation af vores landbrugs- og fødevaresystemer, der vil sikre bæredygtige og sunde fødevarer til en voksende verdensbefolkning.

“COVID-19-pandemien såvel som den igangværende invasion af Ukraine er presserende påmindelser om, at vi er nødt til at genoverveje, hvordan vi værner om menneskers og klodens sundhed, den grønne omstilling af samfundet og vores fødevareforsyninger. Disse forhold hænger tæt sammen med udfordringerne i Challenge Programme 2023. Tilsammen tegner de tre temaer et meget klart billede af, hvordan vi skal fokusere vores forskningsmæssige opmærksomhed for at sikre langtidsholdbare løsninger på nogle af de store samfundsmæssige udfordringer, som vi skal adressere nu og i de kommende årtier,” siger Mads Krogsgaard Thomsen, adm. direktør, Novo Nordisk Fonden.

Læs mere om hver af de tre temaer og udfordringer her:

Om Challenge Programme

Novo Nordisk Fondens Challenge Programme blev etableret i 2014, og siden har fonden årligt uddelt et trecifret millionbeløb til ambitiøse forskningsprojekter med fokus på globale udfordringer. Challenge Programme er målrettet forskningsprojekter, der med en tematisk tilgang adresserer nogle af de store samfundsudfordringer – heraf navnet Challenge Programme.

Der uddeles op til i alt 360 mio. kr. fordelt på tre temaer i 2023, og der kan søges om op til 60 mio. kr. per projekt.

Læs mere om Challenge Programme her.

Yderligere information

Sabina Askholm Larsen
Senior Communications Partner
+45 2367 3226 [email protected]