Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden støtter indsamlingen ’Danmark planter træer’ med 1 mio. kr.

Novo Nordisk Fonden vil gerne støtte ambitionen om plantning af mindst 1 mio. træer og donerer 1 mio. kr. til skovinitiativet.

Danmarks Naturfredningsforening og TV2 har taget et godt initiativ til en landsdækkende indsamling til at plante træer i danske folkeskove.

Novo Nordisk Fonden vil gerne støtte ambitionen om plantning af mindst 1 mio. træer og donerer 1 mio. kr. til skovinitiativet.

”Novo Nordisk Fonden vil gerne bakke op om initiativet ’Danmark planter træer’. Det er vigtigt at plante flere nye træer. Ikke kun i forhold til en langsigtet klimaindsats, men også i forhold til at have et rigt biologisk liv og nogle smukke naturområder,” siger Lars Rebien Sørensen, formand i Novo Nordisk Fonden.

Med ’Danmark planter træer’ vil TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening sætte fokus på, hvad danskerne selv kan gøre for at håndtere de klimaudfordringer, vi står over for. Målet er at engagere danskerne til i fællesskab at gøre en forskel for klimaet.

For hver indsamlede 20 kr. plantes ét træ i Danmark op til én million træer. Derudover går der 4 kr. til bevaring af skov i ind- og udland. Overgås målsætningen på én million træer, fordeles den resterende del af midlerne med 50 procent til skovrejsning og 50 procent til skovbevaring.

Yderligere information
Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, [email protected]