Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden støtter igen ”Gode Gerninger”

Igen i år kan børn og unge gøre en forskel for Syriens børn ved at gøre gode gerninger her i Danmark. Novo Nordisk Fonden giver 20 kr. for hver god gerning.

Læse en historie højt for lillebror, give brugt tøj videre til genbrug, vaske naboens bil, lave frokost til mor.

Det er eksempler på gode gerninger, som børn i Danmark i disse uger kan udføre og derigennem hjælpe ikke blot dem, som de gør gerningerne for, men også børn og unge i det krigshærgede Syrien.

For hver god gerning et barn gør, giver Novo Nordisk Fonden 20 kr. til Danmarks Indsamling 2022, som ”Gode Gerninger” er en del af. De gode gerninger skal registreres på www.godegerninger.nu eller på et af landets biblioteker.

Pengene fra ”Gode Gerninger” går til et Røde Kors-projekt i Syrien, der har til formål at hjælpe børn og unge, som er vokset op med krig, vold eller flugt. Målet er bl.a. at give dem færdigheder til at sikre sig en uddannelse og dermed øge deres muligheder for fremtiden.

Kampagnen løber frem til lørdag 29. januar. Det indsamlede beløb afsløres under den direkte Danmarks Indsamling-udsendelse fra Esbjerg samme aften på DR.

Hjælp til Corona-krisens børn
Det er DR og 12 humanitære organisationer, som står bag Danmarks Indsamling, der afholdes en gang om året.

Gennem udviklingsprojekter i 12 lande og under den samlende overskrift ”Hjælp Corona-krisens børn” sætter indsamlingen i år fokus på at give børn nyt håb og nye muligheder på trods af Corona.

Novo Nordisk Fonden støttede også sidst år Gode Gerninger. I alt havde børnene da udført 100.642 gode gerninger, hvilket udløste en donation på 2.012.840 kr. fra Novo Nordisk Fonden – et beløb som fonden efterfølgende forhøjede til 6 mio. kr.

Læs mere om Gode Gerninger her: https://www.godegerninger.nu/
Læs mere om Danmarks Indsamling her: https://danmarksindsamling.dk/

Yderligere information

Christian Mostrup, pressechef, Novo Nordisk Fonden, [email protected], tlf. 3067 4805.