Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden støtter Royal Run i 2022

Fem byer får kongeligt besøg, når Royal Run vender tilbage 2. pinsedag næste år. Novo Nordisk Fonden støtter igen løbet med en bevilling på 2,5 mio. kr.

Når Royal Run næste år afvikles for fjerde gang, bliver det igen med støtte fra Novo Nordisk Fonden. Fonden har bevilget 2,5 mio. kr. til afholdelse af det populære løb, der afvikles 6. juni 2022 (2. Pinsedag).

I 2022 vil der være hele fem værtsbyer, og derved er der lagt op til, at endnu flere danskere får mulighed for at deltage i det populære event, der i 2021 havde over 79.000 tilmeldte.

”Royal Run er mere end bare et løb. Det er et event, der samler folk og får mennesker i alle aldre til at bevæge sig – også mange der ikke tidligere har motioneret. Med støtten til Royal Run ønsker vi at bidrage til at øge interessen for motion, at hjælpe endnu flere danskere på vej mod et liv med lidt mere bevægelse og deraf bedre sundhed,” siger Steffen Lüders, kommunikationschef, Novo Nordisk Fonden.

De fem værtsbyer er Kolding, Næstved, Aarhus, Aalborg og København/Frederiksberg.

Kolding og Næstved bliver en del af løbefesten som værtsbyer for første gang, Aarhus var vært for Royal Run i 2018 og 2019 og vender tilbage som værtsby efter et par års pause, mens Aalborg og København/Frederiksberg er klar til at gentage succesen for fjerde gang i træk.

Royal Run arrangeres i et samarbejde mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund og Dansk Atletik. TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er med som strategiske partnere.

Jens Otto Størup, adm. direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe, siger: ”Igen i år har vi mulighed for at udvide Royal Run, så endnu en by får kongelig deltagelse. Vi ved, at Royal Run er mange deltageres første motionsevent, og også i de nye byer kan deltagerne fejre fællesskabet og opleve glæden ved bevægelse.”

Royal Run blev afholdt første gang i 2018 i anledning af Kronprinsens 50-års fødselsdag. Dengang havde flere end 70.500 deltagere snøret løbeskoene. Grundet den store succes besluttede kongehuset at fortsætte løbet med støtte fra eksterne samarbejdspartnere. Novo Nordisk Fonden støttede også Royal Run 2019 og 2020 med 2,5 mio. kr. I 2020 blev løbet udskudt til 2021 pga. Corona-krisen.

Tilmelding og information til løbet sker via hjemmesiden www.royalrun.dk fra den 16. december kl. 12:00.

Yderligere information

Christian Mostrup, pressechef, +45 3067 4805, [email protected]