Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden Støtter Udvikling Af Talenter Med Ny Bevilling

Novo Nordisk Fonden har bevilget 1 mio. kr. til Professionshøjskolen Metropol til et for-projekt om udvikling af et talentprogram for naturfagslærerstuderende kaldet ”Metropolitan Honors College”.

Det 1-årige for-projekt skal blandt andet undersøge og afdække behov og interesse for etablering af talentprogrammet blandt lærere, studerende og skoler samt resultere i en plan for design af programmet, der vil være en ECTS-pointgivende tillægsuddannelse til læreruddannelsen.

Metropols rektor, Stefan Hermann, udtaler: ”Jeg er stolt over den støtte, vi her modtager. Novo Nordisk Fondens bevilling er et første skridt i retning af at løfte talentarbejdet inden for science-området på læreruddannelsen til et nyt niveau. Med bevillingen kan vi undersøge mulighederne for at udvikle Metropolitan Honors College, der skal støtte dygtige, motiverede og ambitiøse studerende til at blive fremragende lærere inden for science-fagene.”

Med bevillingen ønsker Novo Nordisk Fonden at bidrage til at skabe et uddannelsessystem i verdensklasse og gennem lærerne at stimulere børn og unges kreativitet, inspiration og viden inden for videnskab og teknologi. Samtidig ønsker fonden at bidrage til at der skabes ny viden om talentudvikling i Danmark og internationalt.

OM PROFESSIONSHØJSKOLEN METROPOL

Metropol er en af syv professionshøjskoler i Danmark og har i alt ca. 10.000 studerende, heraf 1.200 studerende på læreruddannelsen. Metropol har 16 grunduddannelser og efter- og videreuddannelse inden for det pædagogiske, lærerfaglige og sundhedsfaglige område samt i ledelse og forvaltning.

YDERLIGERE INFORMATION

Trine Fuglsang, chefkonsulent, Professionshøjskolen Metropol, tlf.: 45 5163 2822, [email protected]

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, Novo Nordisk Fonden, tlf.: 3067 4805, [email protected]