Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden Udbyder Nyt Forskningslederprogram I Kunsthistorisk Forskning

Novo Nordisk Fonden øger sin støtte til kunsthistorisk forskning og opretter et nyt ”Investigator Grant i Kunsthistorie”.

I dette nye forskningslederprogram vil fonden årligt uddele to bevillinger af hver op til fire millioner kroner til etablerede forskere til støtte af større kunsthistoriske forskningsprojekter.

Programmet retter sig mod forskning inden for alle kunstens tidsaldre – fra antikken og frem til i dag – og mod kunsthistorie i bred forstand, forstået som billeder, arkitektur, skulptur, performance, biokunst, foto, digital kunst mm. i en dansk eller international kontekst.

Overordnet er formålet med det nye program:

  • at styrke forskningen inden for kunsthistorie i Danmark,
  • at give etablerede forskere mulighed for at bedrive forskning i verdensklasse,
  • at skabe markante og højtprofilerede forskningsresultater, der munder ud i substantielle, engelsksprogede publikationer.

– Nyskabende forskning er afhængig af længere fordybelsesperioder. Ser man eksempelvis på det store publikationsoutput fra anglo-amerikanske universitetsforskere, kan dette i høj grad tilskrives en systematiseret tradition for dedikeret forskningstid. Hvis dansk kunsthistorie for alvor skal konkurrere på internationalt niveau, er det afgørende, at danske kunsthistorikere får lignende muligheder. Det er akkurat dét, vi agter at bidrage til med de nye investigator grants, siger Jacob Wamberg, formand for Udvalg for Kunsthistorisk Forskning og Bedømmelsesudvalget for Mads Øvlisen Kunststipendier i Novo Nordisk Fonden.

Fonden vil årligt uddele to bevillinger af hver op til fire millioner kroner. De ansøgte projekter skal have en varighed på to til fire år.

Novo Nordisk Fonden har støttet kunsthistorisk forskning med projektbevillinger gennem mere end 30 år. Det nye investigator grant vil være et supplement til fondens nuværende kunsthistoriske projektstøtte.

Der åbnes for ansøgninger via fondens hjemmeside 29. november, 2016.

YDERLIGERE INFORMATION:

Henriette Balslev, Grant Administrator, [email protected], +45 3527 6622.

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, [email protected], +45 3067 4805