Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden uddeler priser til otte fremragende naturfagsundervisere

Vinderne af Novo Nordisk Fondens undervisningspriser anno 2018. Priserne blev uddelt 5. april 2018 på Big Bang-konferencen i Odense, hvor 1.200 lærere, formidlere og undervisere på professionshøjskoler og universiteter udvekslede erfaringer. Novo Nordisk Fonden er en af konferencens sponsorer.

Bakteriejagt på skolen, en ekspedition på tømmerflåde, master classes i kvantefysik for talentfulde gymnasieelever og en naturfagsfestival for 4.000 grundskoleelever. Det er nogle af de initiativer, som dette års modtagere af Novo Nordisk Fondens fire undervisningspriser står bag. Med hver pris følger 250.000 kr.

Syv lærere og en underviser på læreruddannelsen modtager undervisningspriser fra Novo Nordisk Fondens for deres indsats som engagerede og dygtige personer, der leverer inspirerende naturfaglig undervisning på højt fagligt niveau.

Hver pris består af en sum på 250.000 kr., hvor 50.000 kr. er en personlig hæderspris. 200.000 kr. tilfalder prisvindernes undervisningsinstitutioner og skal anvendes til udvikling af den naturvidenskabelige undervisning. Fondens tre priser til grundskole og gymnasielærer uddeles hhv. vest og øst for Storebælt, mens fondens pris til undervisere på læreruddannelsen er en national pris.

Priserne er en anerkendelse af prisvindernes arbejde med at skabe læring, interesse og motivation for naturvidenskab blandt børn og unge. Samtidig ønsker Novo Nordisk Fonden at anerkende og udbrede det høje naturfaglige undervisningsniveau i det danske uddannelsessystem.

Modtagerne af Novo Nordisk Fondens undervisningspriser 2018 er:

Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris til grundskolelærere i faget natur/teknologi i indskoling og mellemtrin:

• Modtager af prisen i VEST: Peter Blirup, Eltang Skole og Børnehave

• Modtager af prisen i ØST: Charlotte Hansen, Risbjergskolen

Læs nyhed om prisvinderne og deres undervisning her.

 

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris til grundskolelærere i fagene biologi, fysik/kemi, geografi og matematik i udskoling:

• Modtager af prisen i VEST: Michael Beck, Stubbæk Skole

• Modtagere af prisen i ØST: Ole Grevald og Caroline Matthiassen, Skt. Josefs Skole i Roskilde

Læs nyhed om prisvinderne og deres undervisning her.

 

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris til undervisere i astronomi, biologi, bioteknologi, fysik, geovidenskab, kemi, matematik, naturgeografi og teknologifag:

• Modtager af prisen i VEST: Thomas Lynghøj Christensen, Holstebro Tekniske Gymnasium

• Modtager af prisen i ØST: Marianne Johansson, Nordsjællands Grundskole og Gymnasium

Læs nyhed om prisvinderne og deres undervisning her.

 

Novo Nordisk Fondens Pris til Naturfagsundervisere på Læreruddannelsen rettet mod undervisere i undervisningsfagene biologi, fysik/kemi, matematik og natur/teknologi:

• Modtager af prisen: Thomas Dyreborg Andersen, Københavns Professionshøjskole

Læs nyhed om prisvinderen og hans undervisning her.

YDERLIGERE INFORMATION

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, Novo Nordisk Fonden,
tlf.: 3067 4805, [email protected]