Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden Uddelte 4,2 Mia. Kr. I 2016 – Forventer Stigning I 2017

Se film, hvor Sten Scheibye fortæller om Novo Nordisk Fondens formål og fremtidige uddelinger.

Se filmen her.

 

Novo Nordisk Fonden uddelte 4,2 mia. kr. i støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål i 2016. Beløbet er det højeste, fonden har uddelt i et enkelt år nogensinde. Midlerne er uddelt til et stort antal projekter, der har potentiale til at forbedre menneskers helbred og velfærd.

”Vores ambition er at øge uddelingerne yderligere i 2017. Vi vil støtte forskning, uddannelse og innovation, særligt inden for lægevidenskab og bioteknologi. Endvidere vil vi opprioritere støtten til humanitære og sociale formål,” siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden.

Fonden støtter bl.a. forskning, der er rettet mod at opnå ny viden om, hvorfor sygdomme opstår, og hvordan de kan forebygges og behandles. Fonden støtter også forskning, der fokuserer på at udvikle ny teknologi, samt andre videnskabelige formål.

Birgitte Nauntofte, direktør i Novo Nordisk Fonden, siger: ”Novo Nordisk Fonden uddelte 848 mio. kr. til forskningsprojekter i fri konkurrence i 2016. Vi støtter forskertalenter på alle karrierestadier og både større og mindre projekter af høj kvalitet. Vi har i 2016 tilføjet nye forskningsprogrammer inden for bl.a. lægevidenskabelig grundforskning, almen medicin og sygepleje, og det er planen fortsat at udvikle antallet af udbudte programmer i de kommende år.”

Novo Nordisk Fonden støtter også diabetesbehandling i Danmark. I 2016 bevilgede fonden knap 3 mia. kr. til Region Hovedstaden til etablering af Steno Diabetes Center Copenhagen. Fonden er nu i dialog med landets øvrige regioner om en styrket diabetesindsats, der skal sikre ensartet behandling af høj kvalitet til alle danske diabetespatienter, uanset hvor de bor.

Siden 2010 har fonden uddelt mere end 10 mia. kr. til formål, der gavner samfundet.

YDERLIGERE INFORMATION:

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, [email protected]