Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden udvider innovationsbevillinger til også at omfatte bæredygtighed

Novo Nordisk Fonden har udvidet omfanget af innovationsbevillingerne Pioneer Innovator og Distinguished Innovator fra kun at fokusere på sundhed til nu også at dække forskning inden for bæredygtighed. For begge områder er formålet med bevillingerne at accelerere kommercialiseringen af forskningsresultater og udviklingen af nye teknologier inden for bæredygtighed og sundhed.

Hensigten er er at støtte innovativ forskning inden for inden for bl.a. landbrug og fødevarer, industriel- og miljøbioteknologi og kvanteteknologier, og at stimulere undersøgelsen af idéer, der kan lede til udviklingen af nye produkter eller systemer, udstyr og teknologiske platforme i forbindelse med dette.

Særligt fokus gives til projekter omhandlende bæredygtigt og højtydende landbrug, bæredygtige fødevarer og sund kost samt teknologier til afbødning af klimaændringer til gavn for den grønne omstilling.

”Vi er glade for at kunne udvide vores Pioneer og Distinguished Innovator-bevillinger, så de dækker bæredygtighed såvel som sundhed i overensstemmelse med Novo Nordisk Fondens strategi, og vi ser frem til at modtage innovative ansøgninger inden for begge forskningsområder,” siger Mikkel Skovborg, Senior Vice President, Innovation, Novo Nordisk Fonden.

Distinguished Innovator-bevillingen har til formål at stimulere undersøgelsen af idéer og støtte eksperimenter og aktiviteter, der fører til proof of concept eller endnu længere. Bevillingen søger at facilitere hovedansøgerens rolle som ambassadør for innovation i den akademiske verden fx til fremme af kulturel forandring og til at agere som en rollemodel for at transformere forskning til innovation.

Pioneer Innovator-bevillingen søger at støtte nye akademiske og videnskabsbaserede fund med et kommercielt potentiale. Bevillingen har til formål at stimulere undersøgelsen af idéer og støtte eksperimenter og aktiviteter, der fører frem til proof of concept eller endnu længere.

 

OM DISTINGUISHED INNOVATOR

 • Forskningsområder:
  Bæredygtighed: Bæredygtigt landbrug og fødevarer, industriel- og miljøbioteknologi, kvanteteknologier, kuldioxidfangst, -udnyttelse og -lagringsteknologier såvel som lattergas- og metanemissioner.
  Sundhed: Medtech, industriel bioteknologi og pharma.
 • Beløb og varighed: Op til DKK 6 million per bevilling over 3 år
 • Forudsætninger: Senior fakultetsmedlem eller forskere med erfaring inden for innovation
 • Område: Norden (Danmark, Norge, Sverige, Island og Finland)
 • Ansøgningsfrist: marts Læs mere: Distinguished Innovator Grant – Novo Nordisk Fonden

 

OM PIONEER INNOVATOR

 • Forskningsområder:
  Bæredygtighed: Bæredygtigt landbrug og fødevarer, industriel- og miljøbioteknologi, kvanteteknologier, kuldioxidfangst, -udnyttelse og -lagringsteknologier såvel som lattergas- og metanemissioner
  Sundhed: Medtech, industriel bioteknologi og pharma
 • Beløb og varighed: Op til DKK 1 million per bevilling over 1 år
 • Forudsætninger: Fakultetsmedlem, forsker eller studerende ansat ved et universitet, hospital eller andre forskningsinstitutioner
 • Område: Norden (Danmark, Norge, Sverige, Island og Finland)
 • Ansøgningsfrist: 9 marts
 • Læs mere: Pioneer Innovator Grant – Novo Nordisk Fonden