Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden Vil Bidrage Til at Styrke Nyankomne Flygtningebørns Trivsel Og Livsduelighed

Novo Nordisk Fonden har i partnerskab med Egmont Fonden bevilget støtte til Red Barnet til projektet ’Fra flugt til skolegang’.

Novo Nordisk Fonden og Egmont Fonden har til sammen bevilget 12,2 mio. kr. til Red Barnet til projektet ’Fra flugt til skolegang’, der vil yde psykosocial støtte til nytilkomne flygtningebørn i modtagetilbud i grundskolen i Danmark. Projektet løber over fire år og vil nå ud til 6.000 flygtningebørn i 35 af landets kommuner.

Mange af de flygtningebørn, der ankommer til Danmark, er traumatiserede, omsorgssvigtede og trives dårligt efter oplevelser med krig, katastrofer og flugt.

Den psykosociale indsats styrker børns sociale, kognitive og emotionelle kompetencer på en legende og kreativ måde. Indsatsen skal fremme børnenes trivsel og livsduelighed, så de kan tilegne sig læring, udvikle sig både personligt og fagligt i grundskolen og sikre, at de på længere sigt kan begå sig i Danmark.

”Med bevillingen ønsker Novo Nordisk Fonden at bidrage til at forbedre nyankomne børns trivsel, kompetencer og læring. Projektet baserer sig på internationalt anerkendte metoder og adresserer, hvordan landets kommuner kan blive endnu bedre til at levere vigtig støtte og målrettet læring til en udsat målgruppe,” siger Thomas Alslev Christensen, Head of Operations i Novo Nordisk Fonden.

Centralt i indsatsen står blandt andet et læringsforløb og undervisningsmateriale til nytilkomne flygtningebørn. Derudover er der kurser for deres lærere og skolepædagoger samt workshops for deres forældre.

Novo Nordisk Fonden har bevilget 6 mio. kr. til projektet, mens Egmont Fonden støtter projektet med 6,2 mio. kr.

Henriette Christiansen, direktør i Egmont Fondens Støtte- og Bevillingsadministration, siger: ”Børn på flugt udsættes for voldsomme og traumatiserende oplevelser. Derudover går de glip af skolegang i lange perioder, får store læringshuller og lavt selvværd. Med bevillingen vil Egmont Fonden bidrage til, at flygtningebørnene sikres den nødvendige psykosociale støtte og får en så god start i skolen, at de på længere sigt bliver i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse.”

Læs mere om projektet her.

YDERLIGERE INFORMATION

Gitte Bank Jensen, presseansvarlig, Red Barnet, tlf. 2155 2045,
[email protected].

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, Novo Nordisk Fonden,
tlf.: 3067 4805, [email protected].