Ansøg om midler

Novozymes Prisvinder Hædret Ved Svensk Topuniversitet

Professor Jens Nielsen holdt prisforelæsning ved Chalmers University of Technology i Göteborg i anledning af, at han er årets modtager Novozymes Prisen.

For kun anden gang nogensinde har Novo Nordisk Fonden i 2016 uddelt Novozymes Prisen. Det blev fejret d. 7. marts ved en prisforelæsning på prisvinderen Professor Jens Nielsen universitet, Chalmers University of Technology i Göteborg. Her gav Jens Nielsen over 100 tilhørere en indføring i hans mangeårige, enestående pionérindsats for at beskrive og ændre metabolismen i mikroorganismer.

Jens Nielsens forskning har gjort det muligt at få mikroorganismer til at producere kemikalier så kosteffektivt, at metoden kan anvendes i industrien som alternativ til den oliebaserede kemikalieindustri. Den indsats kan medvirke til, at vi får et samfund, der er fornybart og uafhængigt af fossile brændstoffer. Samtidig kan cellefabrikkerne levere en række nye produkter til gavn for samfundet, for eksempel nye antibiotika og nye materialer.

Sideløbende med sit virke på Chalmers University of Technology i Göteborg er Jens Nielsen Chief Scientific Officer ved Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability i Hørsholm. Jens Nielsen modtager med prisen DKK 3 millioner. DKK 2,5 millioner er et rådighedsbeløb til hans forskning, mens DKK 0,5 millioner er til ham personligt.

Novozymes Prisen overrækkes formelt til Jens Nielsen 15. marts 2016. Læs mere om prisen her.

OM JENS NIELSEN

Født: 1962
Professor ved Chalmers University of Technology, hvor han er Director of Chalmers Life Science Engineering Area of Advance og Director of Systems and Synthetic Biology. Chief Scientific Officer ved Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability.

YDERLIGERE INFORMATION:

Jens Nielsen, professor, [email protected], tlf. +46 31 772 3804
Søren Molin, professor, DTU, formand for priskomiteen, [email protected], tlf.: 2031 8210
Christian Mostrup, presseansvarlig, Novo Nordisk Fonden, [email protected], tlf: 3067 4805.