Ansøg om midler

Ny podcast stiller skarpt på dansk COVID-19-forskning

Hvordan kan vi bruge forskning til at afbøde de sundhedsmæssige konsekvenser af coronakrisen – og minimere risikoen for, at vi skal igennem noget lignende i fremtiden?

Det er nogle af de spørgsmål, Novo Nordisk Fonden stiller i første sæson af podcasten Forskningsfortællinger. I en serie på 6 episoder går podcasten i dybden med konkrete eksempler på den viden, vi har fået om COVID-19, og de afledte effekter af pandemien indtil videre.

Første afsnit handler om antistoffer, og hvorfor disse er et vigtigt våben i kampen mod COVID-19 og i udviklingen af en vaccine.

De medvirkende i udsendelsen er Søren Riis Paludan fra Aarhus Universitet og Peter Garred fra Rigshospitalet og Københavns Universitet. De to professorer er samarbejdspartnere i et stort igangværende forskningsprojekt, der undersøger, hvilke antistoffer der lagrer sig i kroppen i kølvandet på en coronavirusinfektion.

Forskningsfortællinger er den lydlige forlængelse af Novo Nordisk Fondens medie for forskningsformidling, Sciencenews.dk, som indeholder artikler og videoer om et stort udvalg af de projekter, som fonden støtter.

Podcasten Forskningsfortællinger kan høres her. Den findes også på bl.a. Apple Podcasts og Spotify.

 

Yderligere information

Sabina Askholm Larsen, Communications Partner, tlf.: 2367 3226, [email protected]