Ansøg om midler

Ny pris inden for forskning i svær overvægt

European Association for the Study of Obesity (EASO) og Novo Nordisk Fonden har annonceret Obesity Prize for Excellence – en ny pris, der gives for fremragende forskning eller teknologiske bidrag til at fremme forståelsen af svær overvægt, dens ætiologi, komplikationer, forebyggelse og behandling. Med prisen følger en bevilling på 2 millioner kr., hvoraf de 300.000 kr. gives som en personlig hæderspris til modtageren.

Vi er også glade for at kunne annoncere fire EASO-Novo Nordisk Foundation New Investigator Awards inden for hhv. grundforskning, klinisk forskning, svær overvægt blandt børn samt folkesundhed. Med hver af disse følger en forskningsbevilling på 300.000 kr.

I forbindelse med annonceringen siger EASO’s adm. direktør Jason Halford: “Hos EASO er vi meget glade for muligheden for at samarbejde med Novo Nordisk Fonden om lanceringen af fem forskningsfokuserede priser, der over tre-årig periode vil blive uddelt årligt. Med de nye priser understøtter vi en førende forsker inden for svær overvægt samt fire af morgendagens stjerner i at udvikle deres fremragende og betydningsfulde arbejde – lige fra eksplorativ forskning til patientbaseret forebyggelse og behandling samt indsatser inden for folkesundhed – med potentiale for at give unge og voksne, der lever med eller har en høj risiko for at udvikle svær overvægt, et bedre liv.”

Arne Astrup, Senior Vice President, Obesity and Nutritional Sciences i Novo Nordisk Fonden, siger: “Svær overvægt er et stigende problem for både mennesker og samfundet, men vi ved stadig for lidt om årsagerne og om, hvordan vi kan sørge for en effektiv forebyggende indsats. Et vigtigt strategisk tema i Novo Nordisk Fonden er at styrke den forskningsbaserede forståelse af svær overvægt, og derfor er vi rigtig glade for at være med i dette samarbejde med EASO. Målet med denne prestigefyldte pris og forskningsbevillingerne er at belønne og inspirere til fremragende innovativ forskning, og jeg glæder mig meget til at møde prismodtagerne på ECO 2023.”

Sidste frist for modtagelse af nomineringer er fredag den 10. marts 2023.

Du kan finde flere informationer om priserne og nomineringsprocessen her.

Yderligere information

Christian Mostrup
Senior Lead, Public Relations
+45 3067 4805 [email protected]