Ansøg om midler

Nye ansigter i Novo Nordisk Fondens bestyrelse

Professor Liselotte Højgaard og auditør Mads Grøn er nye ansigter i Novo Nordisk Fondens bestyrelse.

Professor Liselotte Højgaard indtræder i Novo Nordisk Fondens bestyrelse. Samtidig er Mads Grøn, Anne Marie Kverneland og Lars Bo Køppler valgt som medarbejderrepræsentanter i bestyrelsen for de næste fire år.

Liselotte Højgaard har omfattende forskningsmæssig erfaring og dyb indsigt i det danske sundhedsvæsen fra fremtrædende stillinger ved bl.a. Rigshospitalet og Københavns Universitet og som formand for Danmarks Grundforskningsfond.

Hun har siden 2000 været chef for Rigshospitalets Klinik for Klinisk Fysiologi, Nuklearmedicin & PET og er endvidere klinisk professor i medicin og teknologi ved Københavns Universitet og adjungeret professor ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Som formand for Danmarks Grundforskningsfond har Liselotte Højgaard stor erfaring med bl.a. udarbejdelse og implementering af forskningsprogrammer. I 2017 udgav hun debatbogen ’Hvordan får vi verdens bedste sundhedsvæsen?’.

Liselotte Højgaard indtræder i Novo Nordisk Fondens bestyrelse på den plads, der blev ledig efter professor Bo Ahrén, der udtrådte i december 2017.

”Liselotte Højgaard er en fremragende forsker og har med sin omfattende erfaring som professor, overlæge og kliniker en baggrund, som er yderst relevant for Novo Nordisk Fonden. Vi ser frem til at kunne drage nytte af hendes erfaring og mange kompetencer,” siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden.

Samtidig er tre medarbejderrepræsentanter blevet valgt til fondsbestyrelsen for fire år. De tre er Mads Grøn, auditør i Novo Nordisk A/S, Anne Marie Kverneland, laborant og tillidsrepræsentant i Novo Nordisk A/S, og Lars Bo Køppler, levnedsmiddeltekniker og tillidsrepræsentant i Novozymes A/S.

De to sidstnævnte har siddet i Novo Nordisk Fondens bestyrelse i de seneste fire år, mens Mads Grøn er nyt medlem af bestyrelsen. Han afløser Désirée Asgreen, civilingeniør i Novo Nordisk A/S.

”Jeg vil gerne byde Mads Grøn velkommen i bestyrelsen. Jeg glæder mig også meget til det fortsatte samarbejde med Anne Marie Kverneland og Lars Bo Køppler. Samtidig vil jeg gerne takke Désirée Asgreen for hendes gode og betydningsfulde bidrag til bestyrelsens arbejde,” siger Sten Scheibye.

Om Liselotte Højgaard

2000-: Klinikchef, Klinik for Klinisk Fysiologi, Nuklearmedicin & PET, Rigshospitalet.
2006-: Klinisk professor i medicin og teknologi, Institut for Klinisk Medicin Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.

Udvalgte bestyrelsesposter

Bestyrelsesformand, Danmarks Grundforskningsfond.
Medlem af bestyrelsen i Die Robert Bosch Stiftung, Tyskland.
Medlem af bestyrelsen, Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond.

Uddannelsesmæssig baggrund

1982: Læge, Københavns Universitet.
1990: Speciallæge i klinisk fysiologi og nuklearmedicin, Københavns Universitet.
1992: Dr.med., Københavns Universitet.

Hun har udgivet flere end 200 forskningspublikationer i gastroenterologi, patofysiologi, nuklearmedicin & PET.

Om Mads Grøn

Auditør
Kandidat i Biologi, Københavns Universitet i 1993.
Ansat i Novo Nordisk A/S 2001-2005 og igen fra 2016.

Om Anne Marie Kverneland

Laborant
Uddannet hospitalslaborant fra Rigshospitalet i 1980
Siden 1981 ansat i Novo Nordisk A/S, hvor hun nu er tillidsrepræsentant på fuld tid. Medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem for Novo Nordisk A/S siden 2000.

Om Lars Bo Køppler

Tekniker
Uddannet levnedsmiddeltekniker i 1993 fra Slagteriskolen i Roskilde. Siden 1993 ansat i Novozymes A/S. Medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem i Novozymes A/S siden 2010, tillidsrepræsentant for teknikerne i Novozymes.

Yderligere information

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, Novo Nordisk Fonden,
tlf.: 3067 4805, [email protected].