Ansøg om midler

Nye vacciner skal kunne bekæmpe smitsomme, dødelige sygdomme

Den nyeste podcastepisode sætter fokus på den banebrydende udvikling inden for moderne vaccineteknologi og fremtidens potentiale for immunforsvarets beskyttelse.

Forventningen til fremtidens vacciner er ikke blot, at de skal beskytte mod klassiske infektionssygdomme, men også at de vil spille en afgørende rolle i behandlingen af kræft, autoimmunsygdomme og allergier.

“Vi står midt i en revolution inden for vaccineteknologi, som bygger på en dybdegående forståelse af immunsystemet,” siger Peter Lawætz Andersen, leder af afdelingen for infektionssygdomme hos Novo Nordisk Fonden.

Danmark har potentiale til at blive et globalt knudepunkt for vaccineforskning, et mål som det ambitiøse forskningsinitiativ NIVI (Novo Nordisk Foundation Initiative for Vaccines and Immunity) kan bidrage til. Med en bevilling på op til 1,8 milliarder kroner har initiativet til hensigt at revolutionere vaccineudviklingen i Danmark.

I det seneste afsnit af podcasten Mikroskop forklarer Peter Lawætz Andersen, hvordan en forbedret forståelse af immunologiske mekanismer potentielt kan føre til en helt ny æra af vacciner mod et bredt spektrum af luftbårne og dødelige sygdomme.

“Vi håber at udvikle en ny generation af vacciner, som kan beskytte os mod smitte i fremtiden og som giver en bredere og mere langvarig beskyttelse, blandt andet mod nye virusvarianter,” siger han.

Mikroskop udgives af Novo Nordisk Fonden og produceres i samarbejde med Kontekst & Lyd og Podcastbureauet. Alle afsnit kan høres her.

 

 

Yderligere information

Jakob Stein
Communications Specialist
[email protected]