Ansøg om midler

Nyt forskningslederprogram skal styrke bioteknologibaseret syntese- og produktionsforskning

Der kan nu ansøges om bevillinger fra Novo Nordisk Fondens nye forskningslederprogram inden for bioteknologibaseret syntese- og produktionsforskning.baseret syntese- og produktionsforskning

Novo Nordisk Fonden har afsat 600 millioner kroner over fem år til oprettelsen af et forskningslederprogram inden for bioteknologibaseret syntese- og produktionsforskning. Programmet vil give dygtige, uafhængige, forskere i Norden enkeltbevillinger på op til 10 mio. kr. over fem år. Bevillingerne skal finansiere fremragende og ambitiøse bioteknologiske forskningsprojekter, der sigter på at udvikle produkter på bedre og mere bæredygtige måder.

Programmets tre forskellige typer bevillinger er målrettet forskningsledere på forskellige karrieretrin:

  • Emerging Investigator – til at støtte udviklingen af nye bioteknologiske forskningsledere. Disse bevillinger er målrettet lovende, uafhængige forskere, så de kan etablere deres egne forskningsgrupper eller styrke nyligt opstartede grupper. Læs mere her.
  • Ascending Investigator – til at støtte den fortsatte udvikling og konsolidering af bioteknologiske forskningsledere. Disse bevillinger er målrettet forskningsledere på lektor-niveau , som kan stå i spidsen for større og mere udfordrende studier. Læs mere her.
  • Distinguished Investigator til at støtte etablerede videnskabelige ledere, der udfører banebrydende bioteknologisk forskning. Disse bevillinger er målrettet forskere på professor-niveau, som har bevist deres evne til at give sig i kast med store forskningsudfordringer. Læs mere her.

Niels Henrik von Holstein-Rathlou, Head of Research and Innovation Grants, Novo Nordisk Fonden, siger: “Med etableringen af dette nye forskningslederprogram ønsker vi at styrke bioteknologibaseret syntese- og produktionsforskning i Danmark og de andre nordiske lande. Programmet vil støtte førende uafhængige forskere på alle karrierestadier.”

Bevillinger støtter både grundforskning og praktisk anvendelig forskning, der sigter på at udvikle bedre metoder til at skabe og/eller producere produkter. Projekterne skal gøre brug af bioteknologi og kan anvende andre videnskabelige eller tekniske discipliner til at nå sine mål. For at komme i betragtning til en bevilling skal projektet og bevillingsmodtager være forankret på et universitet eller andre ikke-kommercielle forskningsinstitutioner i Danmark, Finland, Island, Norge eller Sverige.

Fristen for ansøgninger til alle tre typer bevillinger er 11. januar 2019. Op til fire bevillinger af hver type vil blive uddelt i april, og de støttede projekter kan igangsættes allerede fra 1. maj 2019.

Programmet inden for bioteknologibaseret syntese- og produktionsforskning er ét af fire separate programmer, der er en del af Novo Nordisk Fondens Research Leader Programme målrettet de bedste og mest talentfulde forskningsledere. Programmet blev lanceret i 2017, og fonden meddelte i august 2018, at programmet ville blive markant udvidet med tilføjelsen af tre nye forskningsområder. Fonden har afsat 2,4 i alt mia. kr. til programmet. Læs pressemeddelelsen her.

Yderligere information

John Wittschieben, Senior Scientific Officer, +45 3527 6613, [email protected]

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, +45 3067 4805, [email protected]