Ansøg om midler

Nyt forskningslederprogram skal styrke forskning inden for endokrinologi og metabolisme

Novo Nordisk Fonden har netop åbnet for ansøgninger til sit nye forskningslederprogram inden for endokrinologi og metabolisme.

Novo Nordisk Fonden har som en del af sit ”Research Leader Programme” afsat 600 mio. kr. til forskningsledere på forskellige karrierestadier inden for endokrinologi og metabolisme.

Programmet er målrettet de bedste og mest talentfulde nordiske forskningsledere på forskellige stadier af karrierevejen fra opstart til etableret topforsker. Programmet dækker både den basale og den klinisk forskning, der arbejder med at afdække mekanismer, der har betydning for sundhed og sygdom for den menneskelige organisme inden for endokrinologi og metabolisme.

I programmet uddeles tre typer af bevillinger målrettet forskningsledere på forskellige karrieretrin:

  • Excellence Emerging Investigator – målrettet unge lovende forskningsledere, der skal til eller er i gang med at etablere deres forskningsgruppe og egen forskningsprofil. Læs mere her.
  • Ascending Investigator – målrettet dygtige forskningsledere på lektor-niveau til at styrke deres forskningsgruppe og profil. Læs mere her.
  • Distinguished Investigator – målrettet de excellente professorer på højt internationalt niveau. Læs mere her.

Der kan årligt uddeles op til 120 mio. kr. i programmet, fordelt på fire bevillinger af hver 10 mio. kr. inden for hvert karrieretrin. Hver bevilling løber over fem år.

Fælles for alle tre karrierekategorier er, at én af de fire bevillinger, er reserveret til en aktiv klinisk forsker. For kliniske forskere er forankringen til klinikken ligeledes et krav i bevillingsperioden for at sikre projektets relevans og kobling til klinikken.

For at kunne komme i betragtning skal ansøger være forankret ved en nordisk institution, have en stærk og selvstændig forskningsprofil og være blandt de bedste inden for sit felt. Deadline for ansøgninger er 8. januar 2019.

Niels Henrik von Holstein-Rathlou, Head of Research and Innovation Grants i Novo Nordisk Fonden, siger: ”Med etableringen af det nye forskningslederprogram ønsker vi at styrke forskning inden for endokrinologi og metabolisme i Danmark og resten af Norden samt at bidrage til at udvikle næste generation af dygtige forskningsledere.”

Forskningslederprogrammet inden for endokrinologi og metabolisme er en del af Novo Nordisk Fondens ”Research Leader Programme”. Fonden annoncerede i august i år en markant udvidelse af programmet og har afsat i alt 2,4 mia. kr. til programmet over fem år. Læs nyheden her.

Yderligere information

Susanne Hede, Scientific Officer, Research and Innovation Grants,
Novo Nordisk Fonden, tlf.: 3527 6629, [email protected]