Ansøg om midler

Nyt Naturhistorisk Museum Åbner I 2020

Indgangen til det nye naturhistoriske museum. Øverst oppe under glastaget svæver et kolosalt skelet af en hval, der kan ses på lang afstand både dag og nat. Illustration: Københavns Universitet.

Københavns Universitet meddeler i dag, at aftalerne omkring det nye Statens Naturhistoriske Museum er faldet på plads. Museet åbner i 2020.

Det nye nationalmuseum skal ligge ved Botanisk Have i hjertet af København og samle Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Museum til et museum i international topklasse. Her bliver det muligt at studere både kæmpehvaler, eksotiske planter, sjældne meteorsten og hilse på museets nyligt indflyttede beboer, langhals-dinosauren Misty.

Novo Nordisk Fonden har bevilget DKK 100 mio. til medfinansiering af etableringen af museet, der også støttes af Villum Fonden, Det Obelske Familiefond samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Københavns Universitet samt Staten. I alt vil museet koste DKK 950 mio.

– Med de generøse fondsgaver kan Københavns Universitet på enestående vis styrke både formidling, forskning og undervisning i naturvidenskab, siger rektor Ralf Hemmingsen, Københavns Universitet.

Når det nye museum slår dørene op i år 2020 vil det rumme en af verdens 10 største naturhistoriske samlinger.

Læs mere om museet her.

Læs pressemeddelelsen fra Københavns Universitet her.