Ansøg om midler

Nyt Ph.d.-program Skal Tiltrække Talentfulde Studerende Fra Udlandet

Copenhagen Bioscience PhD Programme optager 16 studerende årligt. De studerende tilbydes bl.a. uddannelse ved Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research (billedet).

Novo Nordisk Fonden har initieret oprettelsen af et nyt fuldt finansieret 4-årigt ph.d.-program med navnet Copenhagen Bioscience PhD Programme.

Programmet tilbyder ambitiøse, talentfulde studerende uden for landets grænser at komme til Danmark for at tage en ph.d.-uddannelse inden for biomedicin eller bioteknologi. Der optages 16 studerende årligt.

De studerende tilbydes uddannelse ved et af følgende forskningscentre:

  • Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research
  • Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability
  • Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research
  • Novo Nordisk Foundation Section for Basic Stem Cell Biology.

Centrene er beliggende ved universiteter i Københavns-regionen og beskæftiger samlet mere end 700 personer. Alle centre foretager fri og uafhængig forskning og er en del af Novo Nordisk Fondens centerklynge.

INTERNATIONALT MILJØ

Forskerne ved centrene arbejder med ambitiøse, innovative projekter på et højt videnskabeligt niveau inden for biomedicin og bioteknologi. Centerklyngens vision er at kunne bidrage til at finde løsninger på store globale udfordringer såsom diabetes og udtømning af naturens ressourcer.

Studerende vil i centerklyngen blive del af et internationalt videnskabeligt miljø, der fremmer vidensdeling og tværdisciplinært samarbejde, og vil kunne drage fordel af at arbejde side om side med nogle af verdens bedste forskere.

”Novo Nordisk Fonden ønsker med oprettelsen af programmet at bidrage til uddannelsen af næste generation af topforskere og at fremme tværdisciplinaritet. Vi ønsker at tiltrække talenter, der har ambitioner om at få en international uddannelse i topklasse i centrenes innovative forskermiljøer. Samtidig er det vigtigt for Danmark at kunne tiltrække de største talenter fra udlandet for at bevare og udbygge sine styrkepositioner inden for biomedicin og bioteknologi,” siger Birgitte Nauntofte, CEO for Novo Nordisk Fonden.

Ansøgere skal have opnået en adgangsgivende universitetsgrad uden for Danmark.

YDERLIGERE INFORMATION

Læs mere om programmet her.

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, [email protected], tlf. 3067 4805