Ansøg om midler

Professor Arne Astrup skal stå i spidsen for udvikling af en ambitiøs indsats for at fremme sund vægt hos børn

Arne Astrup, der i dag er leder af Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, er blevet ansat som programdirektør i Novo Nordisk Fonden for at udvikle et nyt nationalt initiativ, der skal have fokus på at fremme sund vægt hos børn og deres familier. Målet er at reducere antallet af børn og unge, der har overvægt.

Ambitionen med det nye initiativ er at etablere et nationalt center til fremme af sund vægt gennem samarbejdsorienteret forskning, innovation og udvikling af evidensbaserede interventioner og forebyggelsesindsatser med særligt fokus på børn og deres familier.

”Det er en fantastisk mulighed at kunne stå i front for at udvikle planerne for en visionær indsats, der får til mål at flere børn og unge får en sund vægt, både i barndommen og senere i voksenlivet. Det er en vigtig opgave med stor samfundsbetydning, der vil forudsætte en involvering af alle relevante aktører på området i udviklingen af det konkrete initiativ,” siger Arne Astrup.

”Professor Arne Astrup er en yderst kompetent forsker med årelang indsigt og erfaring med overvægtsproblematikker hos mennesker. Han nyder desuden stor international anseelse, har et stort internationalt netværk og er tilmed en meget erfaren leder. De kompetencer får vi stor gavn af i udviklingen af et kommende center,” siger Birgitte Nauntofte, direktør i Novo Nordisk Fonden.

Novo Nordisk Fonden arbejder på en række forskellige initiativer med fokus på at forebygge overvægt blandt børn og unge. Læs bl.a. mere her.

Om Arne Astrup

Uddannet læge (1981), dr.med. (1986) og professor ved Københavns Universitet. Hans forskning er internationalt anerkendt, og er én af Københavns Universitets mest citerede forskere. Var 1992-2003 formand for Ernæringsrådet, 2005-2009 præsident for International Association for the Study of Obesity og er aktuelt medredaktør af American Journal of Clinical Nutrition. Har desuden fået tilldelt adskillige priser. Han har også fungeret som rådgiver for en række virksomheder vedr. ernæring og overvægt og har været medstifter af selskaber, som er blevet spunnet ud af Københavns Universitet.

Stillinger:

  • 2012-2020 Institutleder, Institut for Idræt og Ernæring, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
  • 2007-2011 Professor, institutleder, Institut for Human Ernæring, Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer, Københavns Universitet
  • 1996-2006 Professor, institutleder, Institut for Human Ernæring, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole
  • 1990-1996 Professor, institutleder, Forskningsinstitut for Human Ernæring, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole
  • 1988-1990 Lektor, Forskningsinstitut for Human Ernæring, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole
  • 1988-1990 Kursusreservelæge, internmedicinske afdelinger, Herlev & Gentofte Hospitaler
  • 1986-1988 Reservelæge, kardiologisk og endokrinologisk blok, Hvidovre Hospital
  • 1984-1986 Klinisk assistent, endokrinologisk afd., Hvidovre Hospital
  • 1982-1984 Kandidatstipendiat, Medicinsk Fysiologisk Institut C, Panum Instituttet, Københavns Universitet

Yderligere information

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, [email protected]