Ansøg om midler

Professor Molly Stevens modtager Novo Nordisk Prisen

Foto: David Vintiner

Professor Molly Stevens fra Imperial College London og Karolinska Institutet i Stockholm modtager Novo Nordisk Prisen på fem mio. kr.

Videnskab om små ting lyder ikke som noget, der kan have stor indflydelse i verden. Nanoteknologi har imidlertid vist, at det ikke forholder sig sådan. Metoder til at skabe nyt væv, mere følsomme screeningsmetoder for sygdomme og bedre lægemidler er blot nogle få eksempler på anvendelserne.

En af pionererne i feltet er professor Molly Stevens, der nu modtager Novo Nordisk Prisen 2023 for sit banebrydende arbejde inden for nye og innovative tilgange til at løse vigtige problemstillinger inden for den medicinske verden.

Hendes teams banebrydende arbejde spænder fra knoglevævsteknologi over sensorer til kræftdiagnose til helt nye typer af lægemidler. Hun mener selv, at de nye teknologier medvirke til at demokratisere adgangen til sundhedsydelser.

Molly Stevens leder både et internationalt anerkendt laboratorium på Imperial College London samt en satellitgruppe ved Karolinska Institutet i Stockholm, Sverige.

Novo Nordisk Prisen hædrer aktive forskere, der har ydet enestående bidrag til at fremme lægevidenskaben til gavn for menneskers liv. Med prisen føler et beløb på fem mio.

Molly Stevens modtager officielt Novo Nordisk Prisen den 21. april 2023 i Bagsværd.

Læs mere her om Molly Stevens arbejde her.

Yderligere information

Christian Mostrup
Director, Public Relations
+45 3067 4805 [email protected]