Ansøg om midler

Puls-projektet Hædret Af EU

Experimentariums PULS-projekt, der er udviklet i samarbejde med Steno Diabetes Center og støttet af Novo Nordisk Fonden, er netop blevet udvalgt af EU som et godt og illustrativt eksempel på, hvordan der kan bygges bro mellem samfund og forskning. Foto: Experimentarium, Jesper Rais.

PULS-projektet og herunder udstillingen ’PULS – Hverdagen på Hovedet’, som har kørt på Experimentarium siden foråret 2015, er netop udvalgt som et ’promising practice’-eksempel af Responsible Research Innovation (RRI) under EU. RRI er en del af det europæiske rammeprogram for forskning og innovation, HORIZON2020, og er blevet nedsat for at sikre, at den forskning, der bliver udført, er relevant for og inddrager samfundet.

Begrundelsen for udvælgelsen af PULS er, at projektet er et godt eksempel på, hvordan effektiv forskning kan inddrage brugerne og udføres på en sjov og kreativ måde f.eks. som en udstilling, der samtidig kan drive ændringer i livsstil.

Novo Nordisk Fonden støtter PULS med DKK 33 mio. over en femårig periode. Projektet er ledet af Experimentarium og udarbejdet med afdelingen Sundhedsfremmeforskning ved Steno Diabetes Center som central samarbejdspartner.