Ansøg om midler

”steno Diabetes Center Copenhagen Er en Stor Milepæl”

Efter dagens taler blev de fire underskrivere på aftalen fotograferet. Fra venstre: Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden, Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden, og Birgitte Nauntofte, adm. direktør i Novo Nordisk Fonden.

Aftalen om etablering af det nye Steno Diabetes Center Copenhagen i Herlev blev fredag fejret ved et arrangement i Novo Nordisk Fonden med 120 inviterede gæster.

Centret realiseres efter beslutning i Region Hovedstadens regionsråd og via en bevilling på 2,945 mia. kr. fra Novo Nordisk Fonden til Region Hovedstaden, der bliver ejer af centret.

”I dag, kan vi fejre, at aftalen er på plads. Det er kulminationen på et rigtig godt samarbejde, der har strakt sig over det seneste år. Et samarbejde, der ud over fonden, Steno Diabetes Center, Region Hovedstaden og Novo Nordisk A/S har involveret en lang række forskellige aktører, interessenter og konsulenter. Det gode samarbejde og den store indsats vil jeg gerne på vegne af Novo Nordisk Fonden sige alle de involverede rigtig, rigtig stor tak for,” sagde Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden.

”Region Hovedstaden, Novo Nordisk Fonden og ikke mindst det dygtige personale på det nuværende Steno Diabetes Center går en lang rejse og nogle spændende år i møde, hvor vi sammen skal opfylde ambitionerne om diabetesbehandling og -forskning i verdensklasse,” sagde han.

Regionrådets formand, Sophie Hæstorp Andersen (S), var på talerstolen efterfølgende. Hun kaldte dagen for ”en glædens dag”.

“Målet for os er et sundhedsvæsen, som tager udgangspunkt i det enkelte menneskes situation, forudsætninger, ressourcer og også motivation. Derfor er jeg også rigtig glad for, at den vision, vi nu har lavet sammen – Region Hovedstaden og Novo Nordisk Fonden – tog udgangspunkt i, at vi ønsker at sætte de mennesker, der lever med diabetes, i centrum for alt det, vi gør. Det store mål er, at vi kan tilbyde både behandling og forebyggelse på internationalt topniveau,” sagde regionrådsformanden.

”Vores center skal være et videnscenter og uddannelsescenter for sundhedspersonale på tværs af sektorer,” sagde Sophie Hæstorp Andersen, der også henvendte sig til de mange ansatte, der nu overgår fra at være ansat i Novo Nordisk A/S til Region Hovedstaden.

”Vi glæder os til at få jer med 1. januar 2017 og til at byde jer velkommen som kollegaer.”

NORDEUROPAS STØRSTE

Ved arrangementet blev det offentliggjort, at det nye center kommer til at ligge, hvor Arkaden aktuelt er placeret på matriklen i Herlev. Denne bygning rives ned.

Steno Diabetes Center Copenhagen bliver Nordeuropas største og mest moderne diabetescenter, når det åbner i 2020. Centret nytænker behandling og forebyggelse inden for diabetes ved at samle kompetencer inden for behandling, sundhedsfremme, forskning og uddannelse i diabetes under samme tag.

”Steno Diabetes Center Copenhagen er en stor milepæl. Men vi vil gerne videre. I sidste ende er målet at udbrede diabetesbehandlingen til hele Danmark, så man også får glæde af de ekstra behandlingstilbud i de andre regioner,” sagde Sten Sceibye.

YDERLIGERE OPLYSNINGER

For yderligere info om arrangementet kontakt:

Novo Nordisk Fonden: Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, mobil: 3067 4805.

Region Hovedstaden: Kontakt pressevagten på tlf. 7020 9588.