Ansøg om midler

Støtte Til Biologiolympiade I Danmark 2015

Novo Nordisk Fonden støtter Den Internationale Biologioplympiade i Danmark med DKK 4 millioner.

Der afholdes årligt internationale olympiader i en række naturvidenskabelige fag, hvor gymnasieelever fra hele verden konkurrerer om at være bedst til at løse såvel teoretiske som praktiske opgaver.

I 2015 er Danmark og Aarhus Universitet vært for Den Internationale Biologiolympiade (IBO2015). I alt 65 lande forventes at deltage i den otte dage lange konkurrence, der afvikles 12.-19. juli. Deltagerne er unge, der har vundet nationale konkurrencer, og hvert land er repræsenteret ved fire elever.

Novo Nordisk Fondens bestyrelse har bevilget i alt DKK 4 millioner til aktiviteter i forbindelse med olympiaden fordelt på:

  • DKK 1 millioner til Aarhus Universitet til støtte til afholdelse af olympiaden
  • DKK 3 millioner til Danmarks Tekniske Universitet til udvikling og afholdelse af to eksperimentelle finaleopgaver samt til national vidensdeling og talentudvikling efter olympiadens afslutning således at unge i hele Danmark kan drage fordel af afholdelsen af olympiaden.

Biologiolympiaden har til formål at styrke interessen for naturvidenskab, inspirere de dygtigste elever og samtidig præsentere Danmark som et velfungerende og attraktivt land for talentfulde unge fra hele verden med interesse for biofagene.

Læs mere om olympiaden her.