Ansøg om midler

Støtte til jordskælvsramte syrere

Foto: © WFP

Novo Nordisk Fonden giver 13 millioner kr. til livsvigtig nødhjælp samt sundheds- og fødevarehjælp til det nordvestlige Syrien efter de nylige jordskælv.

To uger efter flere ødelæggende jordskælv ramte Tyrkiet og Syrien, ramte endnu et kraftigt jordskælv regionen i begyndelsen af denne uge.

Behovet for støtte til de jordskælvsramte befolkninger i de to lande er stadig enormt. For at afbøde konsekvenserne af jordskælvene i det nordvestlige Syrien bevilger Novo Nordisk Fonden i alt 13 millioner kr. til livsvigtig nødhjælp samt sundheds- og fødevarehjælp.

Bevillingen fordeles mellem tre organisationer, der allerede er til stede i det nordvestlige Syrien:

  • Op til 6 mio. kr. går til Verdenssundhedsorganisationen (WHO) til at yde akut sundhedshjælp.
  • Op til 5 mio. kr. går til FN’s Verdensfødevareprogram (WFP) til at yde akut fødevarehjælp.
  • Op til 2 mio. kr. går til Folkekirkens Nødhjælp til nødhjælp og fødevarehjælp .

”Efter flere år med konflikt er der allerede store humanitære behov i det nordvestlige Syrien. De enorme ødelæggelser, som jordskælvene har medført, har gjort det endnu mere presserende at yde humanitær bistand og sikre fortsat international opmærksomhed,” siger Flemming Konradsen, Senior Vice President, Social & Humanitarian, Novo Nordisk Fonden.

Tidligere støtte til jordskælvsramte i Syrien
Umiddelbart efter jordskælvet den 6. februar bevilgede Novo Nordisk Fonden i alt 5 millioner kr. til de to organisationer Dansk Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp for at støtte deres nødhjælpsoperation i det nordvestlige Syrien.

Yderligere information

Sabina Askholm Larsen
Senior Communications Partner
+45 2367 3226 [email protected]