Ansøg om midler

Ud og hjem igen – talentfulde forskere modtager stipendier til forskning i udlandet

Novo Nordisk Fonden har uddelt postdoc-stipendier til tre dygtige unge forskere, som gør det muligt for dem at arbejde på spændende biomedicinske projekter ved førende forskningsinstitutioner i udlandet, for derefter at vende tilbage til Danmark og fortsætte med at forske inden for deres felt.

At bedrive forskning i et andet land og i en anden kultur giver ofte nye perspektiver på tilværelsen og skaber både professionel og personlig udvikling.

Nu får tre talentfulde biomedicinske forskere en spændende mulighed for at afprøve deres forskningsteorier og udvide deres horisont på forskningsinstitutioner uden for Danmark, da de har modtaget postdoc-stipendier fra Novo Nordisk Fonden til forskning i udlandet.

De tre forskere, der er udvalgt til at modtage fondens Postdoctoral Fellowships for Research Abroad 2021, er Yuvaraj Bhoobalan, Thomas Daugbjerg Madsen og Milena Timcenko.

De tager til fremragende forskningsinstitutioner i henholdsvis Frankrig, USA og Storbritannien. De vil alle tre arbejde på projekter, der fokuserer på at forstå grundlæggende biologiske processer i menneskekroppen.

De unikke 4-årige stipendier uddeles for at gøre det muligt for postdoc-stipendiater at få international erfaring og dygtiggøre sig ved en forskningsinstitution i udlandet i mindst 3 år, mens de stadig er tilknyttet en institution i Danmark. Denne tilknytning sikrer, at de unge forskere kan vende tilbage til Danmark i stipendiets fjerde år med deres nye viden og erfaring og dér begynde at etablere en selvstændig forskerkarriere.

”Når yngre forskere skal skabe sig en karriere, er det vigtigt med international erfaring og mobilitet, som skærper deres konkurrencefordel, viser deres engagement og tjener som et kvalitetsstempel. Eksponering for andre forsknings- og undervisningsmiljøer og kulturer fører også til personlig udvikling og styrker deres netværk. Dette skaber ny kraft og værdi for de forskningsinstitutioner, som de vender tilbage til,” siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, Senior Vice President, Biomedicine and Health Sciences, Novo Nordisk Fonden.

De tre bevillingsmodtagere:

Milena Timcenko
Alder: 29 år
Bevillingsbeløb: 3.993.426 kr. over 4 år
Institution i udlandet: MRC Laboratory of Molecular Biology, Neurobiology Division, Cambridge, Storbritannien
Dansk værtsinstitution: Københavns Universitet, Biologisk Institut

Thomas Daugbjerg Madsen
Alder: 29 år
Bevillingsbeløb: 3.997.557 kr. over 4 år
Institution i udlandet: National Cancer Institute, Bethesda, Maryland, USA
Dansk værtsinstitution: Københavns Universitet, Institut for Cellulær og Molekylær Medicin

Yuvaraj Bhoobalan
Alder: 30 år
Bevillingsbeløb: 3.885.194 kr. over 4 år
Institution i udlandet: National Research Institute for Agriculture, Food and Environment (INRAE), Micalis Institute, Paris, Frankrig
Dansk værtsinstitution: Københavns Universitet, Biologisk Institut

Læs mere om de tre forskeres projekter her (på engelsk).

Læs mere om fondens postdoc-stipendier her.

Yderligere information

Christian Mostrup, pressechef, +45 3067 4805, [email protected]