Ansøg om midler

Vaccineekspert skal lede Novo Nordisk Fondens indsats inden for infektionsmedicin

Professor Peter Lawætz Andersen skal stå i spidsen for en nyoprettet enhed, der skal lede fondens voksende indsats inden for infektionsmedicin, vaccineforskning, virale infektioner og mikrobielle sygdomme.

Peter Lawætz Andersen, faglig direktør for Center for Vaccineforskning ved Statens Serum Institut (SSI), tiltræder som Senior Project Director for Novo Nordisk Fondens indsats inden for infektionsmedicin. Han tiltræder sin nye stilling 1. juni 2021.

Den 59-årige professor har været ansat ved SSI i mere end 30 år og er højt anerkendt for sin forskning inden for udvikling af nye vacciner og diagnostiske metoder, som har opnået stor international udbredelse.

I Novo Nordisk Fonden skal Peter Lawætz Andersen stå i spidsen for en nyoprettet enhed, der skal lede fondens voksende indsats inden for infektionsmedicin, vaccineforskning, virale infektioner og mikrobielle sygdomme. Det er bl.a. målet at bidrage til etablering af et nyt stort forskningscenter inden for infektionssygdomme, virologi og immunologi og derved medvirke til, at samfundet bliver endnu bedre til at forebygge og imødegå fremtidige epidemier.

”Corona-pandemien har vist, at der er et stort behov for et stærkere beredskab mod infektionssygdomme. Vi ønsker at styrke den infektionsmedicinske forskning og udvikling i Danmark samt internationalt og derigennem bidrage til at ruste os bedre mod mulige kommende epidemier og andre trusler mod folkesundheden,” siger Mads Krogsgaard Thomsen, adm. direktør i Novo Nordisk Fonden.

Prisvindende forskning
Peter Lawætz Andersen har modtaget flere videnskabelige priser for sin banebrydende forskning, heriblandt Novo Nordisk Prisen i 2011, og er en af de mest citerede forskere i Danmark inden for det infektionsmedicinske område. Ved siden af sit arbejde som forsker ved SSI er han professor i immunologi ved Københavns Universitet.

”Danmark står stærkt inden for infektionsmedicin og immunologi, og jeg glæder mig meget til at lede dette nye initiativ. Et stærkt dansk forskningsmiljø kan bidrage med ny viden, som kan bane vejen for effektiv medicin, vacciner og diagnostik og dermed komme mennesker i både Danmark og resten af verdens til gavn,” siger Peter Lawætz Andersen.

Peter Lawætz Andersen er uddannet cand.med.vet. fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole i 1988 og dr.med. fra Københavns Universitet i 1996.

Yderligere information

Christian Mostrup, pressechef, +45 3067 4805, [email protected]