Ansøg om midler

Allan Søndergaard, Katja Nebsager og Camilla Lynge

Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris 2020 (ØST)

Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris - 2020

Allan Søndergaard, Katja Nebsager og Camilla Lynge er centrale drivkræfter i at skabe en grøn teknologisk profil på Højby skole, hvor der er fokus på at højne læringen i naturfagene.

Teamets samlede virke er af afgørende betydning for, at Højby skole emmer af naturfag, eksperimenter og robotter. Disse er både på gangene og i klasselokalerne, og også uden for skolen, hvor grøntsager af egen avl fra skolehaverne bliver forarbejdet og serveret ved forældrearrangementer.

Teamet har med erfaringer fra Højby Skoles udskoling og i samarbejde med Aalborg Universitet fået sat programmering på skemaet helt nede fra første klasse. På den måde har teamets arbejde været kulturforandrende for Højby Skole. Teamet udbyder små workshops med fagligt indhold fra det naturfaglige stof, som der er stor efterspørgsel på fra skolens øvrige faggrupper.

Allan Søndergaard, Katja Nebsager og Camilla Lynge har deltaget med stande på forskellige konferencer, hvor de deler deres viden om og erfaringer med forskellige undervisningsmetoder. Desuden har teamet foranlediget, at Højby skole har samarbejder med Aalborg universitet, erhvervsskolerne og Slotshaves Gymnasium, og de har formået at skabe en klar rød tråd for teknologiforståelse.

Med prisen hædres Allan Søndergaard, Katja Nebsager og Camilla Lynge for deres inspirerende og omfattende arbejde med natur/teknologi, hvor de blandt meget andet er lykkedes med på forbilledlig vis at implementere et programmeringsspor fra 0. til 9. klasse samt at skabe en rød tråd i teknologiforståelse.