Ansøg om midler

Anders Torp

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelig Gymnasielærerpris 2023 (ØST)

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris - 2023

Anders Torp er fysik- og matematiklærer på Ørestad Gymnasium, hvor han som ildsjæl inspirerer og motiverer de unge til at yde en ekstra indsats.

Anders’ styrker ligger i hans unikke undervisningsmetoder, hans nærvær overfor eleverne og i særdeleshed i hans evne til at lade gymnasiefremmede elever knække skolekoden og opleve en hidtil uset begejstring for naturvidenskab.

Anders gør meget for at motivere eleverne, og han gør sig umage for at fylde sine opgaver med humor og gakkede scenarier, så eleverne får lettere ved at fordybe sig i dem. Anders har også motiveret mange elever til frivilligt at øve matematik langt ud over det sædvanlige – for at gøre sig fortjent til den prestigefyldte 100%-trøje, som Anders uddeler.

Han tager dem med på hytteture, hvor de laver matematik om dagen og ser på planeter i teleskop om aftenen. Hans café ‘Science og Saftevand’ er særdeles velbesøgt, og han går meget op i at skabe relationer til eleverne, for “ellers lærer de jo ikke noget”, som han siger.

Anders gør en dyd ud af at tilbyde relevant efteruddannelse for kollegerne og deler meget aktivt ud af sine aktiviteter i sine faglige foreninger, hvor han også sidder i bestyrelsen for Matematiklærerforeningen.

Med prisen hædres Anders Torp for sit bidrag til at motivere elever til at yde en ekstra indsats i fysik og matematik, samt at engagere elever, der ellers har haft svært ved at knække koden i de naturvidenskabelige fag.