Ansøg om midler

Iben Leth Jensen

Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris 2023 (VEST)

Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris - 2023

Iben Leth Jensen er Natur/teknologilærer på Østbirk skole, hvor hun med sit engagement og store faglighed er med til at sikre den røde tråd i naturfagsundervisningen.

Iben udstråler en glæde ved det naturfaglige som smitter af på eleverne. Hun motiverer eleverne og viser som rollemodel, at man ikke behøver at have et svar på forhånd, men sagtens kan prøve sig frem og undres sammen.

Iben er eminent til at skabe deltagelsesmuligheder for alle elever. F.eks. da hun til naturfestivalen involverede hele mellemtrinnet i at løse et ægte mysterie om, hvorfor skolens store koloni af flagermus er pist forsvundet, efter at skolen blev bygget om.

I Horsens kommune er Iben kendt for sit store engagement, viden, og sin behagelige tilgang til både elever og kolleger. Hun deltager blandt andet aktivt i kommunens naturfagsnetværk, og koordinerer projektdage med naturfagligt indhold på tværs af årgange.

Til naturfagsugen var Iben den drivende motor for at skabe et fællesskab for skolens indskoling og mellemtrin. Hun inspirerede og støttede kolleger, organiserede alt det praktiske og lavede rammen for det faglige indhold.

Med prisen hædres Iben Leth Jensen for sit forbilledlige engagement som naturfagsunderviser, samt hendes evne til at skabe deltagelsesmuligheder for alle elever.