Ansøg om midler

Jesper Melchjorsen og Pia Møller Jensen

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2019 (VEST)

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris - 2019

Jesper Melchjorsen og Pia Møller Jensen skaber nysgerrighed og glæde ved naturvidenskab på Egaa Gymnasium, hvor de tilsammen underviser i bioteknologi, fysik og matematik.

Jesper Melchjorsen og Pia Møller Jensen har taget initiativ til science-festivallen ScienceSjov på Egaa Gymnasium for mere end 1000 besøgende børn og voksne. Gymnasiets elever er værter for 40 forskellige stande med titler som ”Harry Potter kemishow”, ”Krabbekravl” og ”DNA-boden”, hvor de udfordrer de besøgendes nysgerrighed og viden om naturvidenskab. Jesper Melchjorsen og Pia Møller Jensen har også i samarbejde med en samfundsfaglig kollega og ingeniøruddannelserne ved Aarhus Universitet udviklet et projektforløb om byplanlægning og bæredygtighed, som afvikles for alle skolens 1.g klasser. ”Begge lærere er fantastiske hver for sig! Men de skaber noget helt unikt, når de arbejder sammen i tværfaglige projekter”, skriver deres elever.

Jesper Melchjorsen og Pia Møller Jensen er sciencetalentkoordinatorer på skolen, og mange af deres elever har opnået flotte placeringer i Unge Forskere, Science Cup og Drughunterfinalen. Eleverne skriver om dem: ”Det er så tydeligt, at både Pia og Jesper brænder for deres fag, og det smitter af på alle os elever. De tror på os, og derfor tror vi på os selv”.

Jesper Melchjorsen og Pia Møller Jensen har læst master i scienceundervisning og løbende vidensdelt med kolleger via workshops om fx evaluering, IBSE og praktisk arbejde. Deres masterafhandling er på gymnasiet brugt til at udvikle en værktøjskasse om praksisfællesskaber til kolleger. Jesper Melchjorsen har taget initiativ til etableringen af skolens Food-lab, og Pia Møller Jensen har udviklet sensorforløb, der tilgodeser de nye reformkrav, og holdt kurser om disse for gymnasiets fysiklærergruppe.

Med prisen hædres Jesper Melchjorsen og Pia Møller Jensen for en ekstraordinær indsats med at udvikle det naturvidenskabelige miljø på Egaa Gymnasium.

Se de øvrige modtagere af den Naturvidenskablige Gymnasielærerpris her.