Ansøg om midler

Lasse Seidelin Bendtsen

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2019 (ØST)

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris - 2019

Lasse Seidelin Bendtsen underviser i fysik på Borupgaard Gymnasium, og hans nyskabende undervisningsmetoder inspirerer kolleger lokalt, nationalt og internationalt.

Lasse Seidelin Bendtsen har udviklet undervisningsmetoden Klare Mål, som løfter både de fagligt svage og de fagligt stærke elever. Hans metoder er nu en del af pædagogikumuddannelsen og er blevet fremlagt på en konference i Kina. Metoden bygger på mange utraditionelle og kreative ideer. Teorier læres ved at inddrage julemænd og smølfer, og formler bliver lært ved at ”blive spist”. Eleverne lærer om kvantefysik gennem elektrondans, og de ser stjerner i Lasse Seidelin Bendtsens baghave.

På grund af Lasse Seidelin Bendtsens engagement, høje faglige niveau og legende tilgang vælger flere elever på Borupgaard Gymnasium end nogensinde fysik på A-niveau og astronomi bliver oprettet med tre fulde hold – og hans elever opnår høje eksamensresultater. At hans undervisning påvirker elevernes interesse og motivation for fysik kan ses i deres beskrivelser: ”Allerede efter de første par moduler var fysik blevet et af mine yndlingsfag”. ”Jeg gik fra at være lidt småinteresseret i fysik, til at være fascineret af det”. ”Lasses undervisning har gjort, at min fremtidige uddannelse skal have noget med fysik at gøre”.

I et samarbejde med de lokale folkeskoler udbyder Lasse Seidelin Bendtsen astronomi på gymnasieniveau som valgfag i grundskolen, hvilket har resulteret i, at eleverne fik et eksamensgennemsnit på 11 og fik mod på at vælge naturvidenskabelige linjer i gymnasiet.

Med prisen hædres Lasse Seidelin Bendtsen for at bidrage med ekstraordinær kollegial inspiration samt inspirerende og engagerende undervisning på Borupgaard Gymnasium.

Se de øvrige modtagere af den Naturvidenskablige Gymnasielærerpris her.