Ansøg om midler

Mette Hesselholt Henne Hansen

Novo Nordisk Fondens Naturfagsunderviser på Læreruddannelsen 2023

Novo Nordisk Fondens Pris til Naturfagsunderviser på Læreruddannelsen - 2023

Mette Hesselholt Henne Hansen underviser på Læreruddannelsen i Silkeborg, hvor hun formår at åbne biologifaget og den biologiske verden for de studerende på ekstraordinære måder.

Mette motiverer de studerende ved at gøre faget overskueligt og håndterbart, bl.a. ved brug af en portefølje hun har udviklet. Hun tager del i eksperimenterende udviklingsprojekter i læreruddannelsen, hvor hun bl.a. sammen med kolleger fra naturfagene og de pædagogiske fag udvikler faglig vejledning i naturfag.

En studerende siger om Mette: ”Hun brænder for faget med hver en celle i sin krop, og det smitter af. Hun formår at gøre selv de mest trivielle spændende!”

Mettes faglige kompetencer er meget eftertragtede, hvorfor hun indgår og har indgået i forskellige forskningscentre. Mette bidrager også til det kollegiale samarbejde om udvikling af læreruddannelsen, hvor hun inspirerer og demonstrerer, hvordan hun arbejder mål, arbejdsformer, evaluering og feedback ind som særlige didaktiske kategorier, der gavner de studerendes læring og uddannelse.

Med prisen hædres Mette Hesselholt Henne Hansen for forbilledligvis at motivere og begejstre studerende i biologifaget, samt for hendes store bidrag til udvikling af naturfag på læreruddannelsen.