Ansøg om midler

Thomas Skadhede

Novo Nordisk Fondens Gymnasielærerpris 2017 (VEST)

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris - 2017

Thomas Skadhede karakteriseres af sine elever som en på en gang kreativ og energisk lærer, der ikke går af vejen for at bryde ud i sang eller invitere på en løbetur.

Hans undervisningsforløb i det naturvidenskabelige grundforløb i 1.g omhandler en mordgåde, som eleverne skal løse for derefter at omsætte deres løsning til en kort spillefilm. Projektet er så populært, at det nu anvendes også på andre skoler. Karakteristisk for Thomas Skadhedes undervisning er, at han gerne fodrer de mere sultne elever med ekstra stof, hvis de trænger til det.

Thomas Skadhede er redaktør for et nytænkende lærebogsprojekt, der bringer bogen ud i den digitale medieverden: navnet er ”yubio”. Materialet er i dag på over 2000 sider. Det omfatter forløb til alle gymnasiets niveauer i biologi og i bioteknologi, det er til dels webbaseret og – noget som eleverne sætter stor pris på – så er dele af materialet på podcast, så man kan høre sin lektie i bus eller tog på vej til skole, en gevinst ikke mindst for elever, der har en lang skolevej. ”Yubio” benyttes i 2017 på over 50 skoler i Danmark.

Eleverne fremhæver også, at Thomas Skadhede og Paderup Gymnasium giver dem lov til at beholde lærebøgerne efter endt skolegang, så de kan skæve til den kendte litteratur, når de starter på den videregående uddannelse.

Thomas Skadhede inddrager lokale forskningsinstitutioner på bl.a. Arla, Århus Universitet og Skejby Sygehus i sin undervisning gennem besøg og samarbejde, og han stiller sin ekspertise til rådighed for talentplejeprogrammet for 8. og 9. klasser i Science camp i form af et undervisningsforløb kaldet ”Rejsen til Mars”.

Thomas Skadhede er en værdig modtager af Novo Nordisk Fondens Gymnasielærerpris 2017.

Se øvrige modtagere af Gymnasielærerprisen her.