Ansøg om midler

Troels Riknagel

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris 2019 (VEST)

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris - 2019

Troels Riknagel underviser som naturfagslærer i fysik/kemi, biologi, geografi og matematik på Sct. Jacobi Skole, hvor han inspirerer eleverne til naturvidenskabelige uddannelses- og erhvervsvalg gennem arbejdet med åben skole.

Troels Riknagel har ansvaret for Sct. Jacobi Skoles naturfaglige linje ”Brainiac”. Her samarbejder eleverne undersøgende og løsningsorienteret på tværs af årgange og klasser. I arbejdet med naturfagslinjen inddrager Troels Riknagel omkringliggende autentiske læringsmiljøer. Eleverne har eksempelvis besøgt Konserveringscenter Vest i Ølgod, hvor de lærte at konservere museumsgenstande ved at smadre og samle krukker. Troels Riknagel har ligeledes udviklet undervisningsforløb i fysik/kemi om arkæologi og konservering i tæt samarbejde med Varde Museerne.

Troels Riknagel er med i arbejdsgruppen om projektet ”VOYAGER”, der består af et bredt samarbejde mellem grundskoler, ungdomsuddannelser, kultur- og vidensinstitutioner og erhvervsliv. Her udvikler han naturvidenskabelige undervisningsforløb, der giver udskolingseleverne indblik i de mange naturvidenskabelige uddannelses- og erhvervsmuligheder, der eksisterer. Han indgår også i en arbejdsgruppe om kompetenceudviklingskurser for naturfagslærere i hele Region Syddanmark.

Troels Riknagel har fungeret som vejleder og mentor for en lang række kolleger, og han inviterer gerne samarbejdspartnere til at holde oplæg for resten af lærergruppen på skolen.

Med prisen hædres Troels Riknagel for en ekstraordinær indsats med at brobygge til videregående uddannelse og give eleverne på Sct. Jacobi Skole indblik i fremtidige erhvervsmuligheder.

Se de øvrige modtagere af Naturfagslærerprisen her.