Ansøg om midler

Art Hub Copenhagen

Der kommer nye perspektiver på vores fælles fremtid, når kunstnere og naturvidenskabelige forskere mødes i Art Hub Copenhagen til dialog og samarbejde om nye teknologier og videnskab.

Projekt data

Bevillingsbeløb
DKK 2 mio.
Projekt website

Kontakt

Clarissa Løkkegaard Engelholm
Project Manager, Education & Outreach, Novo Nordisk Fonden

Et internationalt samlingspunkt for kunstnere

Art Hub Copenhagen er et internationalt samlingspunkt for professionelle kunstnere. Her kan de udvikle forskellige aspekter af deres praksisser i et fagligt stimulerende og faciliterende miljø.

I sin nuværende form danner foreningen Art Hub Copenhagen samlingspunkt inden for de tre fokusområder kunstnerisk produktion og udvikling, forskning og præsentation. Indenfor de tre hovedområder arbejder Art Hub Copenhagen for at skabe adgang for kunstnere til udvidede produktionsfaciliteter i både ind- og udland, sætte ind i forhold til karriere- og talentudvikling, og fostre forbindelser og udvekslinger mellem kunstnere og forskningsverden.

Novo Nordisk Fonden har i 2018 bevilget DKK 2 mio. kr. til at udvikle og implementere Art Hub Copenhagens Center for Art and Research. Her arbejder kunstnere bl.a. med spørgsmålet om, hvilke udfordringer og muligheder opfindelsen af nye teknologier og ny videnskab introducerer. Center for Art and Research arbejder i 2020 desuden på ”Life with Water”, et langvarigt researchprojekt dedikeret til at diskutere, forestille og initiere nye måder at tænke på vand, hvor danske og internationale kunstnere og forskere mødes.

Art Hub Copenhagens aktiviteter involverer flere forskellige formater, fra workshops, talks og seminarer til udvekslinger og artist-in-residence programmer. Aktiviteterne finder sted rundt omkring i verden hos samarbejdspartnere og i midlertidige lokaler i Kødbyen i København, hvor Art Hub Copenhagen har haft til huse siden januar 2019.

Samarbejder er en essentiel del af Art Hub Copenhagens virke og vision, og der bliver løbende udviklet programmer i dialog med andre institutioner og fagligheder.

Art Hub Copenhagen er blevet til på baggrund af en rækker undersøgelser om kunstneres vilkår og visioner, sådan som det blandt andet fremgår af rapporten Kunstens Rammer (Bikubenfonden 2017). Art Hub Copenhagen blev stiftet som foreningen i 2018 og med opbakning fra bl.a. Bikubenfonden, Novo Nordisk Fonden, Nordea Fonden og Københavns Kommune skal Art Hub Copenhagen i de kommende år realiseres og udvikles som en helt ny kunstinstitution.