Ansøg om midler

Big Bang konference

Dygtige og engagerede undervisere er den vigtigste enkeltstående faktor for, at børn og unge kommer til at interessere sig for naturfag og naturvidenskab. På Big Bang-konference får underviserne konkret inspiration med hjem til naturfag, her om undervisning i organer.

Projekt data

Bevillingsbeløb
DKK 3 mio.
Projekt website

Kontakt

Bente Guldbrandsen
Senior Project Lead, Education & Outreach, Novo Nordisk Fonden

Undervisere i naturfag får inspiration på Big-Bang-konference

Novo Nordisk Fonden har bevilget tre mio. kr. til Big Bang-konferencen i perioden 2018-2025. Konferencen samler hvert år undervisere i naturfag i et fagligt fællesskab og giver dem inspiration med hjem til gavn for undervisningen.

Dygtige og engagerede undervisere er den vigtigste enkeltstående faktor for, at børn og unge kommer til at interessere sig for naturfag og naturvidenskab.

Derfor har Novo Nordisk Fonden bevilget tre millioner kr. til den årligt tilbagevendende Big Bang-konference, som siden 2013 har været afholdt af Astra – Center for Læring i Natur, Teknik og Sundhed i samarbejde med andre aktører inden for naturfagene.

På konferencen mødes underviserne i grundskolen, på ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser til ca. 100 workshops, foredrag om blandt andet naturfagsdidaktik, udstilling af undervisningsmaterialer samt dialog i et fagligt og socialt fællesskab. I 2017 var der 1.250 deltagere.

”Den klart mest betydende enkeltfaktor i forhold til at motivere børn og unge for naturvidenskab er underviserne. Vi kan lave 3D-printere og ’smart boards’ og nye materialer, til vi er blå i hovedet. Men hvis der ikke er dygtige undervisere, så er det lige meget. Lærere er det vigtigste af det vigtige, og vi skal passe på naturfagslærerne og give dem faglig forkælelse. Det gør vi på Big Bang-konferencen,” siger direktør i Astra, Mikkel Bohm.

Med konferencen ønsker Astra at understøtte fastholdelse og udvikling af stærke naturfags-teams på grundskoler og ungdomsuddannelser. Stærke teams kan styrke undervisningen og inspirere unge til at vælge en uddannelse inden for naturfag eller naturvidenskab.

Novo Nordisk Fonden støtter Big Bang-konferencen, fordi dens formål er i tråd med fondens målsætning om at fremme det naturvidenskabelige felt i Danmark.

”Med bevillingen til Big Bang-konferencen ønsker Novo Nordisk Fonden at bidrage til, at underviserne får inspiration fra den nyeste viden og forskning og mulighed for at netværke på tværs og på langs af uddannelsessystemet til gavn for den naturvidenskabelige undervisning i Danmark,” siger Dagnia Looms, Head of Strategic Awards i Novo Nordisk Fonden.