Ansøg om midler

Naturvidenskabelige Science Camps

På UNF ScienceCamps – her Kemi Camp 2017 - kombineres det faglige med det sociale med det mål for øje at engagere unge i naturvidenskab og teknologi.

Projekt data

Bevillingsbeløb
DKK 750.000
Projekt website

Unge lærer andre unge om naturvidenskab på science camps

Novo Nordisk Fonden har bevilget 750.000 kr. til Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF) til afholdelse af seks til otte årlige UNF ScienceCamps i 2018-2021.

Brug en uge af din sommerferie på at fordybe dig i et naturvidenskabeligt fag i selskab med andre unge og undervisere, som selv er unge studerende eller forskere på et universitet.

Det tilbud er med en deltagerbetaling på ca. 500 kr. inden for rækkevidde for interesserede elever på ungdomsuddannelser eller i folkeskolens afgangsklasser, hvis de tilmelder sig en af de seks til otte årlige UNF ScienceCamps.

Novo Nordisk Fonden støtter de kommende tre år sommerskolerne med et årligt beløb på 250.000 kr., svarende til i alt 750.000 kr. Bevillingen går til Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF), der er drevet af frivillige naturvidenskabsstuderende, som står for at tilrettelægge og gennemføre UNF ScienceCamps på universiteter i Danmark.

”Det vigtigste formål med UNF ScienceCamps er at skabe engagerede unge, som interesserer sig for naturvidenskab og teknologi, og at gøre det på en måde, så der bliver skabt sociale relationer mellem ligesindede. På en sommerskole bliver man både udfordret fagligt og oplever at få nye venner med samme interesser som en selv,” siger Rasmus Rahbek Østergaard, formand for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening.

Evalueringer blandt tidligere deltagere i UNF ScienceCamps viser, at otte ud af ti deltagere (81 procent) efterfølgende har fået mere lyst til at vælge en videregående uddannelse, og endnu flere (84 procent) har fået mere lyst til at beskæftige sig med naturvidenskab eller teknologi. Der er siden 2002 hvert år afholdt UNF ScienceCamps om bl.a. matematik, biotek, kemi, spiludvikling, programmering og fysik.

Novo Nordisk Fonden har tidligere bevilget 75.000 kr. til UNF ScienceCamps i 2017 og har valgt at fortsætte sin opbakning til sommerskolerne.

”UNF ScienceCamps bygger bro mellem ungdomsuddannelser og naturvidenskabelige videregående uddannelser og giver unge mulighed for at møde rollemodeller og identificere sig med dét at være studerende. Med bevillingen ønsker Novo Nordisk Fonden at øge unges interesse for og viden om naturvidenskab og teknologi og på længere sigt inspirere dem til at vælge en uddannelse inden for områderne,” siger Dagnia Looms, Head of Strategic Awards i Novo Nordisk Fonden.

Tilmelding til UNF ScienceCamps findes på unf.dk