Ansøg om midler

Nordic Innovation Fair – en speed-dating messe for nordiske forskere og internationale investorer

Formålet med messen er at fremvise de seneste og mest lovende forskningsprojekter med kommercielt potentiale indenfor life science, bæredygtighed, kunstig intelligens, digitalisering og robotik.

Projekt data

År
2021
Bevillingsbeløb
DKK 9 mio.

Formålet med Nordic Innovation Fair er at fremvise de seneste og mest lovende nordiske forskningsprojekter som har kommercielt potentiale. Ambitionen er at gøre Nordic Innovation Fair til den foretrukne møde- og markedsplads på tværs af værdikæden for innovation og investeringer. Nordic Innovation Fair dækker hele naturvidenskabsområdet, herunder life science, bæredygtighed, kunstig intelligens og robotik. Målet er at fremme iværksætteri og innovation i verdensklasse.

Nordic Innovation Fair holdes første gang i 2021 og vil samle alle interessenter på tværs af det nordiske innovations-økosystem. Den brede geografiske og videnskabelige tilgang vil også tiltrække industrien og internationale investorer, der kan få et førstehåndsindtryk af den nyeste forskning og personerne bag den. Ved messen vil der være debatter, keynote-taler, projektpræsentationer og dybdegående interviews, der belyser aktuelle innovationsemner.

Nordic Innovation Fair bygger på den eksisterende Danish IP Fair, der i 2019 var vært for 350 deltagere og 80 forretningsmuligheder. Ambitionen er senest i 2023 at tiltrække flere end 500 deltagere og over 130 forretningsmuligheder fra forskningsinstitutioner i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Målet er desuden, at alle forskningsinstitutioner i Norden vil være repræsenteret.

Novo Nordisk Fonden har bevilget 9 mio. kr. i støtte til Nordic Innovation Fair for perioden 2021-2023.