Ansøg om midler

Nordisk Mentornetværk for Entreprenørskab (NOME)

Et elite mentorprogram for nordiske life science-startups, som giver adgang til højt profilerede mentorer med globale netværk og har til formål at forbinde det nordiske økosystem på tværs af life science-sektoren samt tiltrække global kapital og partnerskaber.

Det Nordiske Mentornetværk for Entreprenørskab (NOME) er et elite mentorprogram for nordiske life science-startups, som blev grundlagt i 2016. Accelerace, som er Nordens førende startup-accelerator, blev valgt til at opbygge netværket. Visionen for NOME var dobbelt: For det første at drive de mest lovende nordiske startups med løsninger inden for sundhed og biotek frem mod at blive internationalt anerkendte kommercielle succeser ved trække på viden fra højt profilerede mentorer med globale netværk. For det andet at forbinde det nordiske økosystem på tværs af life science-sektoren for at lette vidensdeling og skabe kritisk masse for at tiltrække global kapital og partnerskaber til nordiske life science-virksomheder.

Siden starten i 2016 har NOME optaget 40+ lovende virksomheder fra Danmark, Sverige, Finland og Norge, som tilsammen har rejst mere end 1,4 mia. kr. i kapital. NOME engagerer 75+ højt erfarne investorer, serielle iværksættere og højt profilerede ledere inden for life science fra de nordiske lande og USA som mentorer. Mentorerne giver værdi ved at formidle kontakt til investorer og kommercielle partnere, hjælpe med licensaftaler og transaktioner samt give input til forretningsstrategi og produktudvikling.

I dag driver syv nordiske partnerorganisationer NOME: Accelerace i Danmark, Oslo Cancer Cluster Incubator og Aleap i Norge, Karolinska Institutet Innovations AB og Medicon Village i Sverige, samt Vertical Accelerator og Turku Science Park Ltd i Finland.

Novo Nordisk Fonden har bevilget 13,5 mio. kr. i støtte til NOME.