Ansøg om midler

Novo Nordisk Foundation Center for Stem Cell Medicine (reNEW)

Novo Nordisk Fonden har bevilget op til 2.2 mia. kr. over en 10-årig periode til centeret, som er etableret i et partnerskab imellem tre førende forskningsinstitutioner.

Stamcelleforskning har åbnet op for en dybere indsigt i sygdomsmekanismer samt for at man ved hjælp af stamceller kan reparere beskadiget væv og dyrke nye celler til de fleste organer i menneskekroppen. Stamcellemedicin kan således bane vejen for nye behandlinger mod uhelbredelige sygdomme.

reNEW-centeret er etableret i et partnerskab mellem Københavns Universitet (hvor centerets aktiviteter koordineres fra), Murdoch Children’s Research Institute i Melbourne, Australien og Leiden University Medical Center i Holland – alle førende institutioner inden for stamcelleforskning.

Centerets formål er ikke blot at fremme stamcelleforskning, men også at styrke vejen fra videnskabelig opdagelse og til udviklingen af nye løsninger, uanset om det er i form af ny innovativ medicinsk teknologi eller nye behandlinger til gavn for patienterne. Centeret arbejder inden for tre klinisk relevante forskningstemaer:

  • Anvendelse af stamceller til at regenerere eller genskabe beskadiget eller ødelagt væv. Forskningsprojekter inkluderer stamcellebaserede behandlinger af Parkinsons, medfødt hjertesygdom, diabetes, ulcerøs colitis og kronisk nyresygdom.
  • Screening for potentielle lægemiddelkandidater ved hjælp af stamcellebaserede modeller af humant væv.
  • Udvikling af nye behandlingsstrategier for genetisk arvelige sygdomme gennem en kombination af geneditering og stamcelleteknologi

Læs mere på reNEW-centerets hjemmeside.