Open Discovery Innovation Network (ODIN) er et åbent forskningssamarbejde, først etableret som et pilotprojekt i 2020 mellem Aarhus Universitet og en række internationale lægemiddelproducenter. I 2024 blev ODIN forlænget med yderligere fem år.
Ideen bag projektet, som bygger på et koncept, Aarhus Universitet har udviklet gennem flere år, er at forbedre det danske life science-miljøs evne til at omdanne forskningsresultater til nye produkter og løsninger. Uden de begrænsninger som patenter stiller op, skal ODIN-samarbejdet løfte og udnytte den kollektive tankevirksomhed og kreativitet fra de deltagende universitetsforskere og forskere fra pharma- og biotek-virksomheder til at forædle idéer og accelerere projekter. Selvom ODINs åbne resultater ikke kan patenteres, så står det alle frit at tilpasse dem og på baggrund af dem udvikle produkter, der kan beskyttes kommercielt.
Fem danske universiteter er nu involveret: Aarhus Universitet, Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Aalborg Universitet og Syddansk Universitet. Andre universiteter, hospitaler og vidensinstitutioner verden over kan deltage i ODIN-projekter som medansøgere.
I 2024-2028 er hovedfokus på at skabe videnfundamentet for fremtidens lægemidler og bedre diagnostik inden for tre store sygdomsområder, der alle udgør en væsentlig trussel mod den globale sundhed: kardiometaboliske sygdomme, kardiovaskulære sygdomme og infektionssygdomme.
Novo Nordisk Fonden bevilgede 54,5 mio. kr. til pilotfasen og en yderligere 180,2 millioner kroner for perioden 2024-2028.
Læs mere her.