Ansøg om midler

ScienceOlympiaderne – nationale olympiske lege i natur-videnskabelige fag

Olympiske lege er ikke kun forbeholdt traditionelle discipliner som læng-despring, 100-meter løb og avanceret gymnastik.

Projekt data

Projekt website

Olympiske lege er ikke kun forbeholdt traditionelle discipliner som længdespring, 100-meter løb og avanceret gymnastik.

ScienceOlympiaderne afholdes hvert år og består af seks uafhængige nationale olympiader i biologi, datalogi, fysik, geografi, kemi og matematik. Alle gymnasiale uddannelser i Danmark bliver inviteret, og cirka 25.000 elever deltager årligt i de første runder.

ScienceOlympiadernes formål er at stimulere og styrke interesse, viden og kompetencer inden for naturvidenskab, matematik og datalogi hos de naturvidenskabelige talenter på de gymnasiale uddannelser i Danmark, på Færøerne og i Grønland.

Målgruppen er gymnasieelever med særlig interesse og evner inden for sciencefagene, og det unikke ved ScienceOlympiaderne er, at der er fokus på et specifikt fag, som dyrkes på et meget højt niveau.

De nationale konkurrencer afholdes på skolerne, eleverne kan også deltage i nationale camps, og vinderne af de danske olympiader deltager i de prestigefyldte internationale olympiske lege i science og konkurrerer mod verdens bedste.

Gymnasiets faglige foreninger samarbejder om de årlige nationale olympiske lege i de naturvidenskabelige fag. De seks organisationer består af gymnasie- og universitetsansatte samt tidligere deltagere i de internationale scienceolympiader.