Ansøg om midler

Bioteknologi med AI

Ansøgningsrunde åbner
3 juni 2024
Ansøgningsrunde lukker
9 oktober 2024 2:00pm (CET)
Svar til ansøger
Januar 2025
Om Efteruddannelsespuljen (læs før du søger):
Send ansøgning

Titel

Bioteknologi med AI

Målgruppe

Gymnasielærere

Fag

Bioteknologi

Niveau

A

Kursusudbyder

Biotekundervisere i Danmark

Beskrivelse

Er du nysgerrig på, hvordan du kan bruge kunstig intelligens i din bioteknologi undervisning? På kurset Bioteknologi med AI får du inspiration til, hvordan du kan bruge AI både direkte i din undervisning med bioteknologiske eksempler, samt til forberedelse af din undervisning og til at styrke elevernes læring.
På første dagen af kurset er der fokus på brug af generativ AI. Du bliver præsenteret for måder, som dine elever kan bruge generativ AI på til at understøtte deres læring af bioteknologi, men også eksempler på hvordan du kan bruge AI i din udarbejdelse af forløb. Dagen bliver en blanding af inspirerende oplæg, hands on øvelser og tid til refleksion over muligheder og begrænsninger ved brugen af generativ AI. Blandt oplægsholderne er Brian Holm Sørensen, der selv er gymnasielærer og ekspert i brug af AI i gymnasieundervisning.

På kursets anden dag flytter fokus til, hvordan AI i stadig stigende grad bruges inden for bioteknologisk forskning og anvendt bioteknologi. Med case-baserede eksempler vil du prøve kræfter med AI analyse af bioteknologiske data, som du efterfølgende direkte kan bruge i din undervisning. Du bliver præsenteret for eksempler på AI analyser af DNA, enzym og væv.

Bioteknologi med AI er både kurset for dig der er helt ny i forhold til AI men også for dig der har prøvet kræfter med AI, men gerne vil blive klogere på alle de muligheder der er for at inddrage det i din praksis som biotekunderviser.

Kursuselementer

Digital teknologi / Computationel tankegang / Kunstig intelligens, Algoritmer / Databehandling / Matematisk modellering, Naturvidenskabelige erkendelser / Ny forskningsviden , Interesse / Motivation

Undervisere

Mårten Flø Jørgensen, Brian Holm Sørensen

Kursusdage

4 december 2025
5 december 2025

Region

Syddanmark

Sted

Annonceres senere på kursusudbyders webside.

Deadline for tilmelding til kursus hos kursusudbyder

1 oktober 2025